pic ile pnomatik kontrol?

onurozden

Üye
Katılım
11 Ocak 2007
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaslar Merhaba

Oncelikle tavsiyeleriniz icin simdiden tesekkur.

Ben soyle bir devre tasarladim bir goz atarsaniz sevinirim. Inceleyince goreceksin burada pic ayni devre uzerinde hem programliyoruz hem de calistiriyoruz. Bunun icin sol ustteki jumperlari kullaniyoruz. B portu giris portu olarak kullanilacak. Buraya switchler ve manyetik sensorler baglanacak. Manyetik sensorleri 24VDC ile beslememiz gerekiyor onuda semadan gorebilirsin. Onun disinda A portu cikis 2 adet cift selenoidli valf tetikliycez.
Valfler de 24VDC ile calisiyor. Burada pic in beslemesi ile selenoidlerin ve sensorlerin beslemesini ayri kaynaklardan yapiyorum. Sence boylemi yapmaliyim.? Diger bir konu ise elimde 24 V 4.5 A guc kaynagi var. Bu kaynaktan sanirim alternatif akim geliyor bunu VDC ye cevirmemiz gerekiyor bunu nasil yapariz.? Diyot mu kullanmamiz gerekiyor? Eger oyleyse ne tipte ve nasil baglanti apacagimi da belirtirmisin? Yardimin icin cok tesekkur ederim iyi calismalar.


25z4db8.jpg
 
hazır swich mod güç kaynakları var 100w sizin işinizi görür, ayrıca tek kaynaktan beslemede bir problem çıkacağını sanmıyorum, zaten pic beslemesi için 5v düşürülüyor.
 
evet switch mode guc kaynagi guzelmis, bu durumda ben 24VDC switch mode gc kaynagi kullanicam fakat 24VDC yi 5VDC ye dusurmem gerek bu 7805 ile yapilan regule devre bunun icin yeterlimi degilse yerine ne kullanabilirim. Sema ile belirtiren cok sevinirim.
 
bence kontrol ediceğin enerji ve pic enerjilerini ayrı yap manyetik ordamlardan etkilenir
 
yani biraz baktim da cift cikisli switch mod guc kaynaklari var onlardan mi kullansam? bir cikisindan 5vdc digerinden 24 vdc alirim, veya alabilirmiyim cift cikisli dedikleri boyle mi calisiyor?
 
alırsın ama 24 volt kesinlikle picle iletimde olmasın 24 dan 7805 ile 5 volt yaparsan 7805 aşırı derecede ısınıyor sonra picede zarar verir 24 volt 5 volt yapman için 100nf 2 adeti paralele bağla sonra 100uf 35 volt paralel 7805 bağla sonra 1n4007 ile giriş al ben boyle yapıyorum gayet sağlıklı oluyor
 
hocam cok tesekkurler, peki bu durumda ayni kaynaktam selenoid valfleri de tetikleyecegimizden pic te bir resetlenme veya dalgalanma olusmaz degilmi ? bu cok onemli cunku calismanin aksamami lazim. bir de zahmet olmazsa bu baglantiyi sem olark koyabilirmisin bir yanlislik yapmak istemiyorum. tesekkur ederim.
 
bu devre yi sanayide kullancaksan tavsiye etmem picler hemen bozuluyor.
 
bence iyi bir yalıtımla sanayide,uyduda bile rahatlıkla kullanılır sadece dediğim gibi 3 v 5 volt adaptor kullan ve girişleri için optokupler ve dirençleri ise 1k lık kullan sorunsuz calısır sanayide
 
benim daha önce yaptığım ve plc çıkışları ile valf enerjilendirdiğim devreler oldu.bubun içinde plc'ye 220 v vermen yeterli o gerekli voltajı kendisi çeviriyor.yalnız dc 24 power suply gerekli plc giriş sinyallerini beslemek için ve qutput kartının 24v beslemesi için kullanabilirsin bu 24voltu.istersen ayrı ayrı sigortada koyarsan daha iyi olur. benim kullandığım plc'ler sıemens 200,300 ve 400
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst