pic ile herhangi bir motorun sağ sol kontrolü nasıl yapılır.

Katılım
5 Ocak 2010
Mesajlar
34
Puanları
1
herkese merhabalar pic ile herhangi bir motoru sağa sola kontrol etmem gerekiyor. önce 45 derece sağa sonra 45 derece sola dönüp önceki konumuna gelecek sonra 45 derece sağa sürekli böle çalışıcak proğramını yazmak çok zormu? yazabilecek arkadaşlar aranıyor.) teşekkürler.
 
1- Bu dediğini en basit step motor ile yapabilirsiniz.
2- RC servo motor ile yapılacaksa motoru modifiye etmek gerekiyor. ( Servo hack) işlemi yapılmalı.
3- Redüktörlü dc motor ile kesin konumlara gidemezsiniz. istediğiniz gibi çalışmaz.
4- Enkoderli motor kullanarak yapabilirsiniz ama biraz pahalı ve uğraşmanız gerekir.

Tam olarak bu sistemi nerede kullanacağınızı yazarsanız ona göre bir yönlendirme yapabiliriz.
Step ve servo motor uygulamaları konusunda int. bolca uygulama var. Siz biryerden başlayın takıldığınız yerde yardımcı oluruz.
 
aslında kuluçka makinası papıcam yumurtaların konulduğu (50x50)cm büyüklüğündeki kare platform'un sağ iki köşesi 45 derece olacak şekilde havaya kalkacak 2 saat sonra tekrar düz konuma gelecek 2 saat sonra sol taraf 45 derece havaya kalkacak 2 saat sonra düzelecek bu şekilde devam edecek. (yumurta dolu ağırlık yaklaşık 4kg) siz ne özelliklerde nasıl bir motor kullanmam gerektirğini sölerseniz ona göre daha iyi araştırırım. yapmaya başladıktan sonra bir sorun olursa yine danışırım. ilgilendiğiniz için teşekkürler.
 
O zaman redüktörlü bir motor kullan derim. Sepetin durmasını istediğin noktalara limit switchleri koyarsın.Sepeti çeviren kol bu switche deydiğinde motoru durdurur.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,606
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst