Pic e ilk adım

merln

Üye
Katılım
16 Kas 2010
Mesajlar
11
Puanları
1
pic programlamanın henuz başındayım
Bir sorum olacak.Şimdi ben de proton ide,microcode studio,mplab ide programları var.Zamanında kursa gitmiştim ama kurs tan sonra pek ilgilenemedim bu konuyla.Başka program önerileri olabilecek arkadaşlar vardr elbet ama bu elimde ki programlarla nasıl pic e başlayabilirim.Öncelikle assemler programı hangisi derleyici hangisi yani hex e çeviren sanırım.Daha sonra da bu programı pic e nasıl atabilirim.Proteus ta deneme yapma konusunda bir sıkıntı yok.Win 7 işletim sisteminde pic e yazdığımız programı atamıyoruz sanırım internette bir araştırma yaptım .Siz nasıl bir çözüm önerirsiniz.
Cevapların yeni başlayan arkadaşlar için de gerçekten yararlı olacağını düşünüyorm.
Şimdiden teşekkürler
 
Ben CCS-C yi öğrenmenizi öneririm.Derleyicisi Pic-C compiler.Serdar Çiçek'in CCS-C ile pic programlama kitabını alın başlayın bu işe. Assemblerla programlama için mplab programını kullanman gerekir. Program atmak için ise microchipin usb programlayıcısı var onu tavsiye ederim.
 

Ekli dosyalar

  • img10863421.jpg
    img10863421.jpg
    11.3 KB · Görüntüleme: 16
Ben de CCS C yi öneririm, çok kullanışlı ve mantığı çok basit bir programlama dili. myurdabak'ın paylaştığı brenner-8 olması lazım. CCS C de yazdığın programı derledikten sonra, USBURN programını kullanarak (Win7'de çalışıyor) PIC'e atabilirsin. Hatta ICSP kullanarak da PIC'i programlayabilirsin. Ben geçen sene CCS C'yi hiç bilmiyordum, bu sene dokunmatik ekran kontrollü ev otomasyonu projemi teslim ettim. Üzerine biraz olsun düşersen gerçekten çok iyi şeyler başarabilirsin. Serdar ÇİÇEK'in kitabı bana göre de yazılmış en güzel CCS C kitabı.
 
Merhabalar,
Ben Hi-Tech yada MicroChip C öneririm. İkisi de CCS den biraz zordur ancak ANSI C'ye en yakın olanlardır. Bu dillerde uyumluluk sorunu yaşamazsınız.

Programlayıcı olarak PICKIT2 yada klonlarını öneririm, win7 de çalışır ve MPLAB üzerinden debug yapabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst