Pic deney kartı

Katılım
9 Ocak 2016
Mesajlar
100
Puanları
1
Yaş
24
Selamun aleyküm herkese kolay gelsin

Ben PIC programlama yapmak için deney kartı yapacağım ama ufak tefek sıkıntılar var.Devreyi ISIS de çizdim ama ledleri yakan herhangi bir program yazdığımda ledler sapıtıyor veya displaye 0-9 sayma yaptırdığımda ise bazı ledleri yanmıyor.LCD ve displayi kaldırdığımda ise düzeliyor.O yüzden devreye bir anahtar bağlayıp 1 konumunda led , 2 konumunda lcd vs. yapmak istiyorum nasıl yaparım?
Veya bu sorun Proteus'un simulasyon hatası mı?

Şimdiden teşekkürler.Saygılar...
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.png
    Adsız.png
    216.7 KB · Görüntüleme: 22
led diyotlarda ve 7segment display de internal direnç yoksa birer seri direnç tak.
 
R1 ... R5 dirençlerin hepsi niye ilk anahtara bağlı.
 
Tam olarak nasıl bir devre istiyorsunuz
Dip switch ler var her grupa baglayıp ilgili konakları tek tek kontrol edebilir veya transistör ile olmadı 4066 ile de yapabilinir fakat anahtar ile deyilde pıc devresinin sırtlarına bir soket yapıp.
led. Lcd. Display devreleri yapıp bunların da soketi olup hangisi lazımsa o devreyi takarak yapabilirsiniz karışık oldu biraz ama tam ne istedinizi yazarsanız çizebilirim
 
Yanlış bağlamıştım butonları düzeltmiştim zaten sonra. :)
Direnç bağladım fakat sorun yine aynı.
SW-ROT 3 bağladım fakat gene sapıtıyor devre.Soket sırtı fikri güzel ama anahtar ile daha güzel olur diye düşünüyorum. Nasıl yapabilirim?
Cevaplarınız için teşekkürler.Saygılar...
 
kristali internal osilatöre çevir. r6 ve r7 uçları boşa çıkar. bu uçlara birer adet 1k ve birer adet bc639 transistör bağla. dirençlerin birer ucu transistörün beyzine diğer ucu pic portuna olacak. transistörlerin kollektöründen birini 7 seg. ortak şasi ucuna diğerinin kollektörünü ledlerin ortak şasi ucuna bağla. hangi transistörü sürmek istiyorsan o port high yap. yani anahtar yerine transistör bağla.
 
Devrenin son hali bu.Ekteki ledsov ve 0-9 sayıcıyı çalıştıramıyorum.
 

Ekli dosyalar

  • KART.rar
    87.3 KB · Görüntüleme: 7

Forum istatistikleri

Konular
128,175
Mesajlar
915,639
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst