PIC C Compiler

Katılım
14 Tem 2007
Mesajlar
67
Puanları
1
merhabalar bana Pıc C compiler in çalışması hakkında bilgi werebilicekler warmı nasıl program yazarım nasıl derlerim hex dosyasını nasıl alırım vb. gibi konularda bilgi istiyorum yardım edebilicekler ve yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim.:)
 

ULAGA

Üye
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
589
Puanları
1
Aslında burada parça parça yapılacak yorumlar, kafanı karıştırabilir.
Eğer istersen sana başlangıç niteliğinde güzel bir kitap önerebilirim.
Üstelik fiyatı da çok yüksek değil.
Bu kitap ile başlarsın, eğer anlamadığın yerler olursa, burda yine sorarsın.

CCS C ile PIC Programlama - Serdar Çiçek
 
Konu Sah
Katılım
14 Tem 2007
Mesajlar
67
Puanları
1
evet bu kitaptan alıcamda bulundugum yerde yok :) internette sipariş vericem artık :) ama şuan assemblyde mplabla hex dosyasını alıyorduk da bu c complierden hex dosyasını nasıl alırım ?
 

ULAGA

Üye
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
589
Puanları
1
Hangi C derleyiciyi kullanıyorsun?
 
Konu Sah
Katılım
14 Tem 2007
Mesajlar
67
Puanları
1
CCS C COMPİLER HEX YAZMAYI BULDUMDA Bİ ÖRNEK BULDUM KENDİM YAZDIM
#include "C:\Users\Emre\Desktop\DENEMELER\DENEME1.h"




void main()
{


setup_timer_0(RTCC_INTERNAL|RTCC_DIV_1););
setup_timer_1(T1_DISABLED);
setup_timer_2(T2_DISABLED,0,1);
setup_comparator(NC_NC_NC_NC);
setup_vref(FALSE);
//Setup_Oscillator parameter not selected from Intr Oscillotar Config tab


// TODO: USER CODE!!
while (TRUE) {
output_high(PIN_B0) ;
output_low(PIN_B1) ;
delay_ms(2000);
output_high(PIN_B1);
output_low(PIN_B0);
delay_ms(2000);
}
}
bunu yazdıktan sonra hexini aldım
#include <16F628A.h>


#FUSES NOWDT //No Watch Dog Timer
#FUSES INTRC_IO //Internal RC Osc, no CLKOUT
#FUSES PUT //Power Up Timer
#FUSES NOPROTECT //Code not protected from reading
#FUSES NOBROWNOUT //No brownout reset
#FUSES NOMCLR //Master Clear pin used for I/O
#FUSES NOLVP //No low voltage prgming, B3(PIC16) or B5(PIC18) used for I/O
#FUSES NOCPD //No EE protection


#use delay(clock=4000000,RESTART_WDT)
#use rs232(baud=9600,parity=N,xmit=PIN_C6,rcv=PIN_C7,bits=8)
1 erors diyor anlayamadım :)
 

ULAGA

Üye
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
589
Puanları
1
Çok karışık bir şekilde yazmışsın. :)
Başı sonda, sonu başta.
Bu kodu nerden aldın?
 

ULAGA

Üye
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
589
Puanları
1
Orda örneğin bu şekilde verilmemesi lazım. :)
Sen en iyisi kitabı sipariş et... ;)
 
Konu Sah
Katılım
14 Tem 2007
Mesajlar
67
Puanları
1
anladım teşekkür ederim sizide çok uğraştırdım yaş 21 oldu okulda bitiyo bi sn bişeyler ögrenmem lazım askerden gelince iş bulabilmek için:)
 

ULAGA

Üye
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
589
Puanları
1
Sen yeterki öğrenmeyi iste, biz burda elimizden geldiğince sana yardım ederiz...
 

Forum istatistikleri

Konular
122,171
Mesajlar
861,609
Kullanıcılar
438,642
Son üye
mansurbaba

Yeni konular

Üst