PIC 5V çıkışı 24 Volt yapma

bet_talip

Üye
Katılım
18 Ara 2011
Mesajlar
15
Puanları
1
merhaba arkadaslar bnde 5v var daha dgrusu picten 5v cıkıs alıorum bu 5v u 24v a cıkratablırmıyım bır yukseltec devresı vereblırmısınızz yada 24v u 5 v ıle konrtol edecegım bır devrede olur ama role ıstemıorm pic cıkıs verdıgı zamn 24v cıkıs almak ıstıorm yardımcı olursanız cook sevınırım..
 
5 volt u 24 volt a çıkarmak için 34063 benzeri ic datasheet ini incele. 24 volt ta çekilecek akım degeri yapılacak devrenin yapısını belirleyecektir. ''step-up converter'' arama yapmak için anahtar kelime.....................
 
24 voltta çekeceğin akım önemli onuda belirtsen daha iyi olur yani ne için lazım bu gerilim? söylendiği gibi step up converter veya boost converter, dc dc converter yada voltage doubler-tripler-quadrupler (gerilim katlayıcılar) adlarıyla birşeyler bulabilirsin.
 
Soran bilmiyor belli , soruyor.
Cevaplayanlara ne demeli ?
Gariban pic in bir pini zaten 5V de 25mA ancak verebiliyor.
Birde step up con ile 24V yapacaksınız.
Akımdan geçtik peki bu durumda yeteri kadar aç kapaya cevap verebilecek mi ?
Step up con girişindeki her açma kapamayı çıkışa aktarabilecek mi ?

@emrah_elektronik doğru yolu önermiş.
Hoş soranın bir daha uğrayacağıda mechul , olsun okuyan başkaları olabilir.
 
Kazım bey cavaplayanlara ne demeli? Hepimiz ne kadar akım çekeceksin diye sormuşuz adama orada profesyonel üye yazıyor rumuzunuzun altında öyle yazınca profesyonel mi olunuyor bu nasıl bir cevap biz milleti yanıltmaya mı çalışıyoruz burada. yani yaş 56 yazmasa dalga geçiyor bu adam diyeceğim, tamam başkaları okuyabilir söylediklerimizin arkasındayız, evet 5V 25 ma çıkış versede 24 volt 10 amper bile çekilebilir, 10 amper miliamper demiyorum, gerekli hesabı yaparız, pic kamyon aküsünden besleniyor belki, burada pic çıkışını transistörle sürülmüş bir röleye verip role üzerinden kaynak gerilimini 10 amper değil 200 amper bile çekersiniz değilmi converter a da gerek yok 24 volt kaynak, adama sorduk ne için kullanacaksın devren ne diye, ne yapalım biz ne bekliyorsunuz cevaplardan? Hatta bu arkadaşımız mesela köyünde tarlasını sulamak için kanaldan gelen suyun yönünü otomatik olarak günde bir defa 2 saatliğine kendi tarlasına çeviren tren ray değiştirme sistemi gibi bir sistem kurdu sistem mekaniği beni ilgilendirmezx şu anda ama sistem bir açma bir kapama için günlük 1 er dakika 24 volt 12.5 amper motoru kontrol etmek zorunda olsun kaynakta güneş paneliyle şarz olan 6 volt 4.5 amper akümüz olsun. Şimdi adam bu aküden 24 volt 12.5 amperi nasıl elde etsin? Bunun için kaynaktan 6 volt 50 amper çekip kayıpsız bir çevirici sistemiyle 24 volt 12.5 ampere çevirebilir tabi kayıplarda hesaba katılınca çekilecek akım artacaktır öyle çok layıbımız olsunki 90 amper çekmemiz gereksin buda akünün 3 dk bu enerjiyi sağlayabileceği anlamına gelir bize yeter tabiki bu aküden 90 amper çekemeyebilirsiniz biz olur mu sorusunun cevabını aradığımızdan evet diyebilmek için tasarımı saçmasapan bir hale getirip gücü ani olarak yüksek akım verebilecek süper kapasite kullanarak sağlıyoruz akü yerine süper kapasite yada paralel (bu daha saçma oldu tabi) e çektik akımı 24 volta çıkaracak booster de haliyle daha pahalıya mal olacak ama sonuçta yapılırmı yapılır buradaki güneş panelini picin beslendiği kaynağımız olarak düşünür arkadaşımızın çekeceği akımında bu örnekteki kadar fazla olmayacağını varsayarsak bu sistemin uygulanabilir hale geleceğinde şüphe yoktur özellikle kazımuğur beye söylüyorum mühendislik farklı bir bakış açısı demektir, mühendis gibi düşünmek herkesin elinde olamayacakk bir yetenektir doğru veya yanlış demeden tabuları yıkmak için dünyanın düz olmadığını göstermek için yıllarca uğraştı bu düşünce ve yine uğraşmaya devam edecek, öyle iki satır cevaplayanlara ne demeli demekle olmaz .
 
... milleti yanıltmaya mı çalışıyoruz ...
Yalanla yanlış farklı şeylerdir ama sonuçları aynıdır !

Milletin tarlasını güneşini kamyonunu karıştıracağına , önce soruyu iyice oku sonra önerilenleri oku .

Yazarın nic i yaşı mesaj sayısı gibi şeylerle uğraşacağına yazılanların doğru olup olmadığına dikkat et !
 
Kazım bey felsefe yapmayalım yalan yanlış sonuçları bakımından aynı olur elma armut ağırlıkları bakımından burada tecrübe konusunda sizinle yarışamam ama bilgi farklı birşey size verdiğim bilgilerin yanlış olmadığını anlattım sizin yanlış bir bilgi verdiğinizi hiçbirzaman söylemedim sadece cevaplayanlara ne demeli, gibi bir yaklaşım güzel değil ki size aynısını yaptığımda tepkiniz daha ağır oldu soruyu iyice oku önerilenleri oku emir kipine gerek yok bende aynı şeyleri yapmanızı sizden istediğimi ima ettim ben ancak birilerine faydalı olacaksa tartışma taraftarıyım lütfen bundan sonra tartışacağımız şeyler teknik olsun verdiğim bilgilerde bilimsel bir hata varsa uyarın beni düzelteyim yoksa boş konuşuruz.
 
Pardon.. devrede hangi entegreyi kullanacağını söylemeyi unuttum... Bu devre için Googleden LM2577-Adj entegresini aratın birçok şema bulacaksınız...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst