Pic 16f84 Mavi Kapak Toplama Kampanyası için Kod yazmada yardım.

Çok teşekkür ederim. Devreye herhangi bir direnc veya benzeri birşey eklemem gerekiyormu veya 4mhz kristal takmam gerekiyormu devre üzerine ısısta o şekilde belirttim sürekli döndüğünü gördüm. benim yüklediğim program belki bozuk veya net değer vermiyordur. Bana baskı devresininde nasıl olması gerektiğinide bildirirseniz veya cizip gönderebilecek arkadaş var ise sevinirim. bugun tamammen kurup test edip göndereceğim. Haberlerinizi bekliyorum ;)
 
Devreye pull-up buton, L298 motor sürücü, 4MHz kristal ve MCLR bacağını da 5V vermelisin. Bir de PIC config ayarlarını yapmalısın. Bunların hepsini google da bulabilirsin. Yalnız el pratiğin yoksa bunu bugün yetiştirmen biraz zor.
 
Steepp Motor Kullanmayacağım http://howardsandford.com/blog/wp-content/uploads/2009/12/2009-12-21-07.51.37-300x225.jpg

Bu motordan Kullanacağım Vaktin olursa hocam Devreyi cizip gönderebilirmisin. Çikolaya düşürme yerine rampa gibi bir yer yaptım motor çalısıp kapak açılacak çikolata düşecek. motor dönmehariketini tamamladığından yay geri kapağı kapatacak. o sıra yeni çikolata düşecek şeklinde motor dönme süresini kısaltada bilirim. devreyi tamamladıkdan sonra birtek süreler ve ince ayarlamalar kalıyor bu 4MHz kristal nereye takıcağımı anlamış değilim hala daha pull-up buton buton kullandım el pratiğimde fena sayılmaz elektronikci değilim ama yakın meslek bendeki kurtarsan kurtarsan beni sen kurtarırsın farkındayım allah senden razı olsun ;)
 
Untitled-2.jpg

Merhaba Hocam Ekte Devreyi biraz değiştirdim. Nedeni Çikolata düşürme kısmındaki sorunumdu. O kısmı Su şekilde hallettim.
Eski CD-Romumu parçalayıp dişli mekanızmasını kullandım oradaki 5v dc motor kapağı şimdi çıkarıyor. 3 sn benin için yeterli oldu şimdi Kapağı geri sokması lazım yazılı karıştırıp bozmak istemiyorum. picin bacağından cıkan +5v tristörü ve motoru harekete geçiriyor. tristör burada nötr hattını iletiyor. Kapağı geri çekmek için ise RB1 ucunu tetikletmem gerekli bu şekilde on numara oldu bence :) tristörün modelini gelişi güzel seçtim. hangi tiristörü kullansam daha iyi olurdu vaktin varsa RB0 ucu 3saniye tetiklense yaklasık 1sn bekleyip 3 saniyede RB1 ucunu tetiklese başka bir isteğim yok birde şu 4 MHZ kristali nereye bağlama gerek hala çözebilmiş değilim bugun bitiyor büyük ihtimak haberlerini bekliyorum hocam :)
 
Kristali PIC in OSC1 ve OSC2 bacaklarına bağlayacaksın. Bağlantı şeklini heryerde bulabirlirsin ama elektronik projelerde en büyük kaynak datasheet tir. PIC in datasheet ini indirip, gerekli bilgiyi oradan edinebilirsin. Benim bu hafta sonuna yetiştirmem gereken çok önemli bir projem olduğu için size daha fazla yardımcı olamıyorum.
 
Bir de devrede, buton ile PIC in bacağı arasındaki hatta 10K ile toprağa çek. Yoksa gürültüler başını ağrıtır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,918
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst