PIC 16F84 ile Tel Sayacı ve Bahçe Sulamak İçin Zaman Ayarlı Röle

gareven

Üye
Katılım
14 Mar 2012
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
36
öncelikle ilk sistemi biraz anlatmak gerekirse arkadaşlar

Ben LCD göstergeli bir sayıcı yapmak istiyorum fakat bazı özel durumları var.
Bunu kaynak makinalarındaki tel kullanımını ölçmek için kullanacağız. CNY70 ile telin arasında geçtği iki silindirden birinin üzerine yarısı siyah yarısı beyaz pvc den bir daire monte ediyoruz. silindir 6-7 tur attığında bu yaklaşık 1 metreye denk geliyor. Yani ben sayacımın CNY70'e 7 tetik geldiğinde 1 artmasını istiyorum.

Bunun yanında LCD de bir süre göstergesi de olacak süre CNY70 tetik geldiği anda start alacak yani tel kullanımı başladığında 5 saniye hiç tetik gelmezse süre duracak ve tetik geldiğinde tekrar kaldığı yerden artmaya devam edecek böylelikle operatörlerin verimliliğini ölçmek istiyoruz.

Bu senaryo için gereken Jal programı konusunda bana yardımcı olur musunuz? Ben daha sonra gerekli düzeltmeleri yaparak programın optimizasyonunu sağlarım. Şu an başlangıç düzeyinde bilgim olduğu için sizden yardım istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

Diğer Proje daha basit

Köydeki bahçeye otomatik bir sulama sistemi yapmak istiyoruz.

Günde iki kere istenilen saatte istenilen süre sulama yapmak istiyoruz. Elimde PIC, LCD, butonlar ve 2 kanal röle kartım var bunun harici iki sigorta düşünüyorum başka nelere ihtiyacım olabilir? Bu sistemin programı nasıl olur yardımcı olursanız çok sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,302
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst