PHILIPS-SHC8535 Wireless

@ozgurece35
Yeni pilleri test edebildin mi.?
Kaç saat dayanıyor?
 
Evet Onursal hocam bu piller çok iyi çıktı uzun süredir şarjını bitiremedim. Önemli olan pilipis mühendislere iyi çaktınız gerçekten pilipis mühendisler hala kendilerine gelemediler. Konuyu takipte olduklarını düşünüyorum.
 

Ekli dosyalar

  • Rn2Gfq.jpg
    Rn2Gfq.jpg
    140.1 KB · Görüntüleme: 10
Evet Onursal hocam bu piller çok iyi çıktı uzun süredir şarjını bitiremedim. Önemli olan pilipis mühendislere iyi çaktınız gerçekten pilipis mühendisler hala kendilerine gelemediler. Konuyu takipte olduklarını düşünüyorum.
Bu işi yaparken orada olsaydım meseleyi iki dakikada hallederdim.
Ama resimlerden bazı şeyleri anlamadığım için işin tekniğine girmiştim.
Meğerse küçük bir hile imiş :D
 
@Mr_YAMYAM hocam GPT piller adamakıllı şarj olmuş bitmek bilmiyor. Bu resimdeki pilleri de diğer sisteme uyarlarlamaya çalışıayım bakalım DURACELL mi GPT hangisi daha iyi. Kulaklıklar 3 band. Dün salonda cızzırt farklı frekanslar karışıyordu sanıyorum Gomşunun pardon üst veya alt yada alt komşunun kulaklık sistemi baskın gelince bende 3. banda aldım şimdilik ses temiz. Daha önce sizin paylaştığınız çok değerli anten projesi aklıma geldi. Ama şimdi bu projeyi yaparsam üst, alt ,yan gomşuların kulaklık sistemlerini hacklemiş olacağız. Mecburen benim dinlediğim kanalı dinleyecekler. O nendenle bende bu projeyi yapmaktan vazgeçmiştim.
Pilipis Mühendisleri baksınlarda FM anten nasıl yapılır sizden öğrensinler.


RTPKIb.png

Önce 8cm civarı bir boru bulacağız. Bu boru TV uydu kablolarını içine alabilecek kalınlıkta olmalıdır. Yani iç çapı yaklaşık 7-8mm 40cm uzunluğunda iyi kalite TV anten kablosu bulmalıyız. RG-59 U6 en idealdir.
Bu kablonun ucundan 10cm lik kısmının dış plastiği ve içerisindeki örgü kısmı kesilecektir. Ama örgünün 1cm lik kısmı boruya bağlantı için bırakılacaktır.
Boruyu kabloya geçirip, borunun hemen ucundaki kestiğimiz yerden şase kablolarına lehimlenir. Kablonun 10cm lik kısmı esas anten kısmımız olacaktır.
Kablonun 20cm lik kısmı yere dikey şekilde bir tahta çubuk ile desteklenir. Kalan 10cm lik kısım baz istasyonundan uzaklık ve bağlantı için kullanılacaktır.
Cihazdaki eski anten (TEL) sökülerek RG59 U6 kablonun canlı ve şase uçları ilgili yerlere lehimlenir.
Arkaya doğru 10cm mesafe bırakılarak kalan 20cm lik mesafe yere dik şekilde tahta bir destekle sabitlenir. İşte nefis bir çeyrek dalga anten.


RTP26Q.jpg

RTPqms.jpg
 
Bu frekansta VSWR ölçmek ucuz ve kolay değildir.
Ölçüleri o zamanki verilere göre hesaplamış olmam lazım. Sanırım 2.4GHz ler civarı idi.
 
3 Band Frekansları bunlar hocam. Sanıyorum bunlara göre hesaplamıştınız.
 

Ekli dosyalar

  • Rn2vuY.jpg
    Rn2vuY.jpg
    260.8 KB · Görüntüleme: 5
300.000/864=Takribi 15cm kadar çeyrek dalga boyu sanırım.

Düzeltme.
15cm yaklaşık yarım dalga boyuna tekabül ediyor.
Çeyrek dalga da 7.5cm eder. Demekki metal borumuz 8cm yaklaşık ise 10cm lik canlı ucumuzu 8cm yapıp milim milim keseceğiz.
 
Son düzenleme:
@Mr_YAMYAM hocam merhaba çok elektronik bilgim yok çözüm olarak ne yaptın acaba sanıyorum pil yuvasınsaki o siyah direnç gibi parçayı söktün doğru mu bir yardımcı olursan sevinirim
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,627
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst