Philips crt tv ilginc kumanda sorunu

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Katılım
24 Tem 2013
Mesajlar
3,691
Puanları
956
Yaş
40
Ustalarim merhabalar. Philips crt tv uzaktan kumanda arada sirada kendi kendine calisiyor tv acilip kapaniyordu. Kumandayi dagittim lehimleri tazeledim icini temizledim tekrar topladim. Simdi kumanda sorunsuz calisiyor. Ama ilginc olan cep tel kamera ile kumanda ır led kontrol ettigimde tusa mudahale etmememe ragmen sabit olarak devamli yaniyor ama kumandanin tusuna bastigimda ir led yanip sonuyor. Kumandanin calismasinda da sorun yok.
Bu ır led neden devamli yaniyor?
Sunu da belirteyim kumanda da sorun varken bu ır led devamli yanmiyordu. Tusa bastigimda yaniyordu. Ayrica kendi kendine calisirken de kontrol ediyordum led yanip sonuyordu.
 
Hocam ,

Kanimca kumandanin icinde bir kisa devre var.

Once pcb yi alkol ile ( tinerle olmaz ) temizleyiniz. Yaptiginiz lehimlerden artik pasta varsa onu gidermeniz gerekiyor.

Sonra kumandayi toplamayiniz pcb yi alt govdeye oturtup tus takimini takmayiniz sadece pcb olsun. Alttan pilleri takiniz bu sekli ile tekrar deneyiniz kamerada ir led yaniyormu kontrol ediniz yanmiyorsa tus takiminda egilme yada pasta artigi kisa devre var diyebiliriz.

Sonucu dort gozle bekliyorum.

Kolay gelsin.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sen benden once davrandin Serkan ustam. Seluluozik Tinerle temizledim sorun duzeldi. Saygilar. Ayrica tus takimi takmadan yapilan islemi konu acmadan denemistim.led yine yaniyordu.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst