ph sensörü

vedony

Üye
Katılım
22 Ağu 2008
Mesajlar
72
Puanları
1
Merhaba,
Basit bir düzenekle borudan geçen suyun deterjanlı olup olmadığını algımak istiyoruz. Deterjanın ayırdedici özelliği nedir? Ph değeri ölçen bir sensör var mı? Sadece ph sensörü bu işi başarır mı? Tuzluluk ölçen sensör var mı? Bu sensör pahalı mıdır? Böyle bir sorun için başka çözüm önerileri nelerdir? ( Mesela bulanıklık sensörü iş yapar mı?) . Cevaplar için şimdiden teşekür eder, iyi çalışmalar dilerim.
 
Deterjanın ayırdedici özelliği :içindeki yüzey aktifler.
Ph değeri ölçen bir sensör var.
Sadece ph sensörü bu işi başarmaz .çünkü sizin deterjanınızın ph ı 4-10 arasın da herhangi bir değerde olabilir.suyunda ph ı 6.2 --8 aralığında olabilmektedir.dolayısıyla ph kontrolü ile bunu başaramazsınız.
Tuzluluk ölçen sensör var.bunun diğer adı iletkenlik ölçer dir.Bu cihazın fiyatlarını internet den öğrenebilirsin.
Böyle bir sorun için başka çözüm önerileri nelerdir?
sorunuza cevap verebilmem için ne yapmak istediğinizi açık yazmanız gerektiğini düşünüyorum.
 
Mutfak eviyesinin altına yapılacak bir düzenekle deterjanlı suyun kanalizasyona, deterjansız yıkamalar sonucu oluşan suyun bahçedeki bir depoya gitmesi sağlanacak. Bu depoda biriken su ile bahçe sulaması yapılacak. Bu durumda basit ve ucuz bir sensörle eviye çıkışındaki deterjanlı suyu algılayabilirmiyiz?
 
bu işi yapabilmen için ;ph,iletkenlik vb .sensörler ve yardımcı düzenekler kullanman lazım .bu da pahalı bir sistem.bence suyun çok kıymetli ise ,anladığım kadarı ile öyle .çift taraflı lavabolar var.onlardan kullan .deterjanlı suları logara,temiz ,yani durulama suyunu bahçeye ver.bu daha ucuza mal olur. Bakım masrafıda olmaz.
deterjan imalatlarında o kadar çok farklı ürün kullanılıyorki .hangi deterjana göre sensör yapacaksın.imalatcı temizlik ürününü ,ağırlıklı olarak ;fosfat bazlımı,labsa mı,alkollümü,kıvamlaştırmada tuz kullandımı,vb. yani ürünü kendin yapıp kullansan ya da içeriğini bildiğin bir firma ürününü kullansan ,cihazın için karar vermen belki mümkün .
 
Son düzenleme:
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst