Phılıps Müzik Seti (Mikro) MCM166 Ses Cıkmıyor

CasTieL

Üye
Katılım
8 May 2011
Mesajlar
212
Puanları
1
Konum
İstanbul
Müzik Setlerinden Fazla anlamam.arızasını filan bulamıyorum kolay kolay onların fazla hurcalayıncada iyice bozuluyorlar.


Phılıps Mikro MüzikSetim mcm166 Ses Gelmiyor cihaz çalışıyor çalıyor ama ses cıkışı yok yani ses vermiyor.

PHILIPS CİHAZ
121392_PHILIPS-Hifi-Micro-System-MCM166-12_xxl.jpg

Birde

elimde diğeri Sony MüzikSeti bu normal 12 yıllık cihaz ama MCH V808 cihazı var.4 kolonlu
bununda sesi cıkmıyor sadece volume 1 deki gibi ses geliyor oda gıcırtılı

yardım ederseniz memnum olurum.
 
arkadaşım 1. cihaz için öncelikle ses çıkış entegresinin besleme gerilimini kontrol et sonra entegreyi.(ent sağlamlık kont için nosuna göre datasheetini indir ve bacaklarındaki voltajları dökümandakilerle kıyasla.)ayrıca kuplaj kondansatörlri değiş zannedersem hiç ses gelmiyor yani radyo ve mp3 gibi hepsinden bir ses alamadığın düşüncesiyle yazdım.eğer radyoda ses var mp3 te yoksa veya tersiyse iş değişir ona göre çözüm ararız
2. cihaz içinse büyük ihtimal kuplaj kondasatörlerinde zamana ve ısıya bağlı kuruma oluşmuş bunları değiş.(entegrelerin giriş ve çıkışlarında bulunan katları birbirinden ayıran kutuplu elektrolitik kondalrdır)değişirken polarizasyona dikkat et fazla bi masraf ta tutmaz zaten en sağlamı tüm elektrolitiklri değiş.özellikle ses çıkış katı ve tuner katının kolay gelsin..
 
Teşekkürler Phılıps I n Ses cıkış entegresinin beslemesi yanmış onu yaptım şuhan sorunsuz.

ama şu 2.yi tamire vermiştim ve Parçası yok demişlerdi üretilmiyor demişti. dediğinizi uyguluycam.Çalışsada Çalışmasada Bildirim Yapacağım.

tekrardan sağolun
 
işlemci entegresi arızalıdır o zaman onu değiş.bulunamıyan da odur büyük ihtimal no sunu verirsen muadilini bakmaya çalışırız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,529
Kullanıcılar
449,905
Son üye
smartnet

Yeni konular

Geri
Üst