Petrol istasyonu kompanzasyonu hakkında

cglryzc

Üye
Katılım
15 Kas 2006
Mesajlar
101
Puanları
1
Yaş
39
Konum
ARTVİN
Merhaba arkadaşlar,
Bir petrol istasyonunun kompanzasyonu yapacağım. Akımları gündüz 15-20-30 amper iken gece lambalar ve aydınlatmalar yandığı için 30-40-50 ampere kadar yükseliyor. Kafamda şöyle bir dizilim var:
1-2-3. kademe: 1 kvar monofaze
4-5-6. kademe: 2.5 kvar monofaze
7-8-9. kademe: 5 kvar monofaze
10. kademe: 2,5 kvar trifaze
11. kademe: 5 kvar trifaze
12. kademe: 10 kvar trifaze
Sizce bu durum problemimi halledebilir mi?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sayın cglryzc;
Diziliminiz mantıklı fakat,gerek pano boyutu gerekse kullanacağanız şalt malzemelerinin çokluğu,size hem maliyet açısından,hemde işçikilk açısından külfet olacaktır.

Size hem kesin çözüm getirebilecek,hemde sizi daha az uğraştıracak Smart SVC sistemini tavsiye ederim.Bu sistemi kullandığınız takdirde kademelerınızi belirttiğiniz güçleri baz alarak şöyle sıralayabılırsiniz.

1,5 kVAR trifaze kondansatör
2,5 kVAR trifaze kondansatör
5,0 kVAR trifaze kondansatör
7,5 kVAR trifaze kondansatör
10, kVAR trifaze kondansatör
1,5 kVAR monafaze şönt reaktör
1,5 kVAR monafaze şönt reaktör
1,5 kVAR monafaze şönt reaktör

Bunlara ek olarak bir adet SMART SVC 12C3L R.G.K.R ve bir adet SVC GK 5.0 dinamik yük sürücü aldığınızda panonuz tamamlanmış olacaktır.Sistem ile ilgili ayrıntılı bilgi,çalışma prensibi ve fiyat teklifine ihtiyaç duyarsanız eğer,bana özel mesaj yoluyla,e-mail adresinizi gönderdiğiniz takdirde,sizlere en kısa sürede gereken dökümanları ve fiyat teklifini ulaştırabilirim.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim,hoşçakalın.
 
Kardeş bence en küçük kademeni 1 kVAr değilde 0,5 kVAr seç, zira söz konusu petrol istasyonunda zaman zaman yük çok düşecektir...

Bu arada Kumanda-cı arkadaşımızın tavsiyesi elbette bir çözümdür. Ancak sanırım fiyat olarak epeyce pahalıdır. Keşke Burda vermiş olduğu örneğin (yaklaşık) fiyatınıda verseydi...
 
Sayın ertek68;
Öncelikle ilginize teşekkür ederim,fakat mesajımda dikkat ederseniz eğer maliyet olarakta bir avantajdan bahsetmiştim.

Bizim kompanzasyona yaklaşımımız hazır paket halınde bir ürün üretip satmak değil aslında,biz tüm parçaları ayrı üretip sizlere sunuyoruz,ve sizde aralarından tercıhlerınızı yapıyorsunuz.SVC uyumlu rölelerimizn yanında klasik tipte rölelerimiz var.

Sizde eminim (tecrübelerinize inanarak konuşuyorum),her bir kademenın pano içerisinde peşinden getireceği

+otomat
+kontaktör
+kondansatör
+kablo
+kaplanan alan
+işçilik

olduğunu biliyorsunuzdur.

Smart SVC yeni bir teknoloji olduğundan bazı meslektaşlarımız ilk önce sisteme tam anlamıyla adapte olamıyor,fiyatın pahalı olduğundan şüphelenıyor,fakat bir kaç saat mantıklı bir biçimde düşündüğünde aslında avantajlı olan sıtemın klasık değilde SVC sistemi olduğunu anlıyor.

Biz sistemlerimizde sizleri düşünerek üretim yapıyoruz,panoyu kurup evınıze gıttıkten sonra ıcınız rahat etsin,panoyu yapmadan once 3 gün kademe hesabı yapmayın,ve % 1 leri görün istiyoruz.Fiyat bilgisini sizde takdir edersenizki forumda paylaşmak etik olmaz,ticari kurallarada uymuyor,ama mesajımı bitirdikten sonra sizede bir mesaj atıp fiyat konusunda bilgilendiricem.Sizde oturup hesap yapar değerlendirmelerinizi burada belirtirsiniz.Çalışmalarınızda başarılar dilerim,hoşçakalın.
 
Teşekkürler Sn. kumanda-cı
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,963
Mesajlar
913,927
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst