Petek Değişimi

Katılım
20 Ağu 2017
Mesajlar
35
Puanları
1
Yaş
40
Selamun Aleykum arkadaşlar .
Yeni aldığım evde 1 odada İnce alüminyum peteklerden , diğer odalarda eski döküm peteklerden var . Muhtemelen merkezi sistemden geçme , İnternette petek fiyatları uygun , Alüminyum petek alıp dökümleri söküp takmayı düşünüyorumda , sök-tak dışında başka bir işlem yapılıyormu ? Kendim alıp takmak istiyorumda
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Selam..

Montaj sonrasında petek havası alınması gerekir.

Diğer peteklere fazla hava geçişi olmaması için alt bağlantıyı yaptıktan sonra (Bağlantılarda kete yada teflon bant kullanın. Sızıntıları önlemek için), üst bağlantıdan peteği yarıya kadar su doldurun. Üst bağlantıyı tamamladıktan sonra vanaları açın. Hava boşaltma işlemine başlayın. (Bu aşamaya kadar kombi açık olmaması gerekir) Hava bir noktaya kadar çıkacaktır. Kombi su ayar yerini kontrol edip 1,5 değerine kadar su basın. Tekrar hava boşaltması yapın (Bu döngüyü havasız su gelene kadar yapın).

Son kontrol olarak kombiyi 50 derece yada üstü yarım saat çalıştırın (Devir daim motoru ve sıcaklığın yardımıyla hava kabarcıkları kalmış ise peteklerin üst bölgelerinde toplayacaktır). Tüm peteklerde üstteki döngüyü yapın. Tamamdır.

Bende bu işlem için tesisatçı arkadaştan aldığım destek (Tek petek için) böyle idi.

Petek alımlarınızda kaliteli markaları kullanmanızı tavsiye ederim (Erken ısınma, geç soğuma vs nedenlerden)

NOT1: İçerisindeki yağ oranı nedir? Kaç yıllık? Boru petek temizliği ne zaman yapıldı? (Bu soruların cevaplarına göre verim alacağınızı unutmayın. 12 yıllık evimde bu işlemleri yaptırdıktan sonra %20 civarında fatura düşümü olmuştu. Tabi bu kısmı uzmanı çözdü).
NOT2: Döküm petekler geç ısınıp geç soğuyan ürünlerdir. Verimlerinin daha yüksek olduğunu duymuştum. Görsel de size sıkıntı vermiyor ise bunu bi araştırın.

İyi çalışmalar..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,965
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst