Perdelerin Kapanması

seckinalan

Üye
Katılım
9 Mar 2009
Mesajlar
380
Puanları
1
Merhaba evimde perdelerin otomati kapanmasını istiyorum. YAptığım araştırmalar sonucu bu işi gören panjurlar mevcutmuş fakat onlaı döşetmek hem maliyetli hem zahmetli eski tip kornişli perdelerim var bunları nasıl kontrol edceğim hakkında bilginiz varmı?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
evet cevap yazilmamis ama bende bununla alakai birsey ariyorum
 
2 adet step motor,2 adet yeteri uzunlukta misina ve 2 adet tek yon kavramali calisan half reduksiyon ile yapabilirsiniz.
 
yeteri buyuklukte bir dc motor (step motoru sürmek için ayrı bir sürücü devre gerekir) bir makara sistemi 2 röle (motora yön vermek için) 2 limit siviş ile halledilebilir gibi görünüyor.
 
bunu bende düşünmüştüm ama oturup uygulamaya dökmemiştim arkadaşların dediği gibi makaralı bir sistem kurarsın illaki yapacağım diyorsan birde rf alıcı verici ile kontrol et uzaktan kontrolü olsun şık olur bunu boş bir vaktimde bende uygulamak istiyorum aslında çok zahmetli görünmüyor kolay gelsin...
 
Küçük bir DC motor, iki başa makara, mini limit siviçleri ve misina ipi bu işi görür. Tabi Eğer uzaktan kumandalı olsun diyorsayız. Birde oto uzaktan kumanda kiti ve buna bağlı röle düzeneği ( bu durumda duvarın bir köşesine küçük bir pano yerleştirmeniz gerekecek dekoru bozabilir)
 
bu iş yani senin dediğin stor perde işini somfy denen bir firma yapıyor. firma istanbulda uzaktan kumandalı yapıyor istersen.sistem radyo frekansıyla çalışıyor.istersen güneşe görede çalışabiliyor. yalnız maliyeti biraz yüksek olabilir.bende bu işi yapabilirim uzaktan kumandalı daha az maliyetle. daha fazla ayrıntı istiyorsan konuşabiliriz.saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst