PENS AMPERMETRE ÖLÇÜM YARDIM..?

bunal55

Üye
Katılım
4 Şub 2010
Mesajlar
185
Puanları
1
Yaş
31
Mrb, Pens ampermetre ile nasıl ölçüm yapılıyor, manyetik alan içerisine alıp..?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Öncelikle ölçüm yapacağın kablo tek olmalı. Yani çok damarlı kablolarda ölçüm yapamazsın. Sadece 1 faz olan kabloyu manyetik alan içine alacaksın. Ölçü aletinin proplarından biri com. da kalacak, diğerini de " A " yazan yere takacaksın. Önce en büyük amper değerinden ölçmeye başla.
 
küçük bir noktaya temas etmek istiyorum, aslında pens ampermetre ile kım ölçerken mevcut proplarının bir önemi olmaz. Sadece akımını ölçeceğiniz kabloyu ampermetrenin manyetik devresinin içine alıp çenesinin tam kapanmasını sağlamak yeterli olacaktır. Zaten kademeyle ilgili uyarıyı Şef arkadaş yapmış.

Aynı fazda bağlı paralel kabloların hepsini birlikte ölçmek mümkündür ancak farklı fazlar manyetik devre içine alınarak ölçüm yapılırsa okuma hatalı olacaktır.
 
Pens ampermetredeki pilin iyi durumda olmasına dikkatinizi çekerim.Pil zayıfladığı zaman düşük değerler gösterip kişiyi yanıltabilir.Kullandığım ampermetrenin pili zayıflamış,10 amper geçen devrenin akımını 1,5 amper göstererek devredeki mosfetler patladı.Anlayana kadar epey telefat verdik.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,890
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst