pencere tipi klima için zamanlama ünitesi arıyorum.

juniorx

Üye
Katılım
19 Kas 2008
Mesajlar
53
Puanları
1
Yaş
39
merhaba. eski tip pencere tipi klima var çalışmakta olan. memnunum fakat termostat ünitesi eski klimalarda hep olduğu üzere hassas değil, donduruncaya kadar soğutuyor, ardından da termostat devreyi açınca salon iyice ısınıncaya kadar çalışmaya başlamıyor. yaklaşık 900 Watt tüketimi var(demeraj hariç.) Bu klimayı gün boyunca devamlı 10 dakika çalıştırıp 2 dakika kapatmak istiyorum bu şekilde sürüp gitsin istiyorum(bu arada süreler değiştirilebilir olmalı iklim durumuna göre değiştirmek gerekebiliyor ama şu an için 10-2-10-2-10-2-10-2-...... şeklinde çok iyi), bunu bana yaptıracak nasıl bir üniteyi yaklaşık ne kadara nereden almam lazım. teşekkür ediyorum, cevaplarınıza şimdiden teşekkür ediyorum.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
basit bır zamanlayıcı yap mesela 4060 osilatoru uzerınde çıkışlardan komitatorle zaman lı sure alırsın daha hassas ıstersen osilator kısmında drencı değişken yap
 
555 Osc ile de yapılabilir. Direnc ve kond. ile frekansı değiştirebilirsin. Ben yaptıgım bir güç kaynagının sogutucusuna kullanıyorum.

Osc. cıkısını transistör baglayarak role veya kontaktör ekleyebilirsin.
 
böyle daha çok uğraşırsın en iyisi bir adet dijital termosta tak daha randıman alırsın
 
hazır halde klima konrtrol kartları hem kumandalı yattın yerden oda sıcaklığını gorur açma kama we ısı degır i secimi yaparsın
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst