Peak gerilim problemi

barsbaris

Üye
Katılım
23 Mar 2020
Mesajlar
56
Puanları
1
Yaş
30
Merhaba herkese.
Ben bataryadan sürücüyü besliyorum.Elimde 600V bir batarya var.450-750 aralığında çalışan bir dcdc converteri beslemek istiyorum.Bunların arasında sadece dcdc ye gerilimi verip kesmek için bir kontaktör var.Bataryayı açıyorum kontaktörün giriş gerilim 600V ölçülüyor.Kontaktörü çektiriyorum dcdc converteri beslemek için dc dc de ölçülen değer anlık 1000V a vuruyor daha sonra 2sn içinde batarya gerilimine geliyor.Sizce neden olabilir herhangi bir fikri olan var mı yardımlarınızı bekliyorum.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
kontaktör yapısındaki indüktörden kaynaklanıyor muhtemelen. dc konvertör girişine 47uf yüksek voltaj kondansatör bağlayın. hala devam ederse kondansatöre paralel 650v varistör takın.
 
Merhaba cevabınız için teşekkürler.Konvertör içinde besleme gerilimleri arasında 10uf mevcut.Varistor deneyecegim
 
Olayın kontaktorle alakası yok , akü grubundan invertere gelen kabloların indüktansi sebebiyle oluyor . 2 sn filan sürmez normalde birkaç mikrosaniye sürer ama 1000 değil 1500 voltu vurabilir. Gösterge ise yakalayabildiği kadarını gösteriyor.

Optimum çözüm için osiloskopla bakılıp snubber (direnç+kapasitör) koymak gerek.

images (19).png

Bir başka çözüm de 2 kontaktor paralel yapılır. Akü 1. Ye direkt girer, 2. Ye ise 1kohm 5 watt rezistans üzerinden girer. Önce 2 açılır, sonra 1 açılır.
 
Son düzenleme:
snubber zaten devrede var 10uf. direnç te kondansatör direnci.
2 kontak meselesi. akü direk dc konvertöre bağlı olduğu için olmaz. konvertör çalışıp 2. kontaktörün oluşturduğu gerilimi düşürür.
 
Snubber anahtarlama yapan elemana direkt takılır. Öyle 5 metre ileriye konulan kondanstor iş görmez.

2. Kontaktör sistemi yavaş doldurmak için geçici iş yapıyor. 1. Devreye alınınca 2. Zaten kısa devre olup boşa düşecek.
 
teşekkürler cevaplarınız için.Araya direnç ekleyince çözüldü.Ama direnci yeni bir kontaktörle ayırdık dc-dc nin içindeki kondansatör şarj olduktan sonra kapatıyoruz dirençli olanı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,550
Kullanıcılar
449,915
Son üye
eylulllll33

Yeni konular

Geri
Üst