Pcs7 Wincc scada

fatihyusuf

Üye
Katılım
12 Haz 2017
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
36
Merhaba arkadaslar bi sorum olucakti.Pcs7 wincc Scada ile sicakliga bagli olarak calisan 2 adet oransal otomatik vananin bilgisayardan hicbisekilde calismadigini farkettik. Sicaklik donuk bisekilde kalmis.Fakat Ekran arka yuzunde sicaklik bilgisi okunabiliyor. Vana sicakliktan bagimsiz olarakta komut almiyor. "AS" dosyasinda sahadan gelen sicaklik bilgilerinin giriste gozuktugunu fakat vanaya komut vermek icin cikis vermesi gereken yerde "BAD" verdigini gordum. Sorun ne olabilir. simdiden tskler.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
sadece vana bloğunun çıkışında mı bad var? Sıcaklığın okunduğu I/O channelda bad yok mu?
 
Sicakligin okundugu blogun girisi normal cikis ise ekran onyuzunde gordugumuz deger gibi sabit bisekilde kalmis. Buna bagli calisan vana bloguna "bad" 1 gonderiyor. Sicaklik giris karti ve Vana cikis kartlarini degisip "Compile ve Download yapmama ragmen sorun devam ediyor.
 
Vana bloguna 3 bilgi giriyor. 1. sicaklik bilgisi 2. Field device error 3. Outof service.
Sicaklik bilgisi normal fakat field device error 1 cikisi veriyor. Bu sebebten dolayi Vana blogu cikisi bilgisi sabitlenmis.
Field device error bilgisinin Vananin "Manipulated Veriable Control Output"dan geldigini diger vanalrda % lik deger gosterirken bunda "Nan" hatasi var
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,528
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Geri
Üst