PCS7 Veya Herhangi bir DCS

aldarin

Üye
Katılım
1 Mar 2007
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar,
Ben yaklaşık 3 senedir otomasyon sektöründe çalışan bir mühendisim. Siemens S7300-S7400 serisiyle bayağı çalıştım ama maalesef DCS sistemleriyle çalışmaya fırsatım olmadı. Acaba elinde Siemensin PCS7 (veya diğer bir DCS sistemi de olabilir) sistemi ile
ilgili donanım, konfigürasyon ve programlama ile ilgili bir dökümanı olan var mı? Bu konuda biraz kendimi geliştirmek istiyorum.
Herkese şimdiden teşekkür ederim.
Saygılar.
Hakan ARMUTCU
Otomasyon Mühendisi
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
bilader başta da soyledim bu DCSten anlamıyorum diye eger daha olumlu bir cevabın olursa beni bilgilendirmek gibi beklerim.
 
bula Bula Pcs7 Yi Mi Buldun Dcs Diye. Bu Nasil Bİ Tabİrkİ KarŞindakİ KİŞİyİ AŞŞagilargİbİ . Sana Ben Bİlmİyorum Dİyor Ve Sende Bunu SÖylÜyon Çok Bİlİyorum Dİyorsan Anlat Bİzde Ögrenek. :mad:
bİlgİ PaylaŞtikÇa GÜzeldİr.
burasi,da PaylaŞma Yerİ Kİmse Kİmseyİ KÜÇÇÜk GÖremez Akil Akildan ÜstÜndÜr
 
Lütfen ciddi olalım ve insanları yargılamayalım bilmemek kusur değil öğrenmemek kusurdur eğer biliyorsak soruya cevap verelim bilmiyorsak konuşmayalım boş yere buraları işgal etmeyelim...
Lütfen saygılı olalım....
 
electronics ' Alıntı:
Bula bula PCS7 yi mi buldun DCS diye :'(

Lütfen Yazdığınız Mesajlarda Uslubunuza Dikkat Edin Tekrarı Halinde Forumdan Uzaklaştırılacaksınız.
 
Slm Mustak hocam

Aslında Scada kullanılan bir çok sistemde PC lerin çökmesi durumunda procesin kontrolden çıkması kaçınılmazdır.Bunun sebebi yapılan Scada programlarının PLC nin dışında veri alışverişi yapacak scriptlere sahip olmasıdır.Bu reçeteler için de geçerlidir.Reçetelerin kontrolü tam anlamıyla PC de ya da PLC de diyemeyiz.Biz bu nedenle aynı yeri kontrol eden birden fazla PC kullanırız. Engineering ve bunun yanında Operating stationlar olur.Bu sistemlerin process çalışıyorsa aynı anda kapatılmaması gerekir.

Saygılar.
 
Merhaba Mustak,

Receteden neyi kastettigini anlamak isterim. Cunku PCS 7 de recete yonetmenin bircok yontemi var. Yani recetelerin AS/kontrolor icerisinde databloklarda tutulmasi da mumkun, OS/operator istasyonu uzerinde tutulmasi da mumkun.

Ancak uzerinde konustugumuz Batch Management ise, bu PCS 7 de bir opsiyon olan Simatic Batch (son derece guclu ve detayli bir batch yonetimi yazilimi) ile yapiliyor. Simatic Batch bu konuda dunya standarti olan S88'e uygundur.

Simatic Batch'de receteler Batch Server (redundant/yedekli) uzerinde tutulur. Tum sequence'ler ve kontrol ise AS (Automation System / kontrolor) uzerinde calisir.

Ayrica SNEF_Turkey'in yazdilarina da katiliyorum. Operator Istasyonu olmadan tesis islemeye devam eder ancak kontrol edilemez.

Bu tum sistemler icin gecerli :)

Selamlar,
 
ecetin ' Alıntı:
Ayrica SNEF_Turkey'in yazdilarina da katiliyorum. Operator Istasyonu olmadan tesis islemeye devam eder ancak kontrol edilemez.

Slm Sn. Ecetin

Öncelikle bana katıldığınız için teşekkürler :)
Ama benim anlatmak istediğim konu biraz daha farklı.Bazı işletmelerde yapılması pek istenmese de saha modifikasyonları ile uğraşmaktansa scada üzerinden data alışverişi yapmak zorunda kalıyoruz.Bu sebeple siz OS ve ES sistemlerinizi aynı anda kapatırsanız, bu procesinizin de tam anlamıyla düzgün çalışamayacağı anlamına gelir. Yani bu tür sistemlerde no pc - no process
 
Merhaba SNEF_Turkey,

Belirttiginiz durum icin tamamen haklisiniz ve belirttiginiz gibi bu durumlar icin redundant OS yapisi tavsiye olunur. ;)

Selamlar,
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,306
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst