PCS7 Veya Herhangi bir DCS

Siemens PCS7 yani process kontrol sistemleri için tasarlanmış ve geniş ve güçlü komut kütüphanesi ve yine CFC ve SFC adı verilen editörden meydana gelmektedir.PCS7 yazılımı ile konfigura edilen sisteme DCS denilmektedir.
Simatic Manager STL ve SCL dilini kullanır aslında en güçlü özelliği CFC ve SFC de yazmış oldugumuz programları STL ve SCL ye kendi çevirir.PCS7 içinde bir çok tool bulundurur(Kurulumu bile Saatlerce sürdügünü düşünürsek).Bunlardan en önemlisi Simatic Batch olarak söyleyebiliriz.

Nedir bu batch?

Batch CC programı ile Master Reçeteler oluşturulur ve Order tanımlayarak bu reçeteler çağırılır.Aslında tüm olan biten Batch CC yazılımı ile oluşturulan reçeteden Simatic Managerde oluşturulan Blokları çağırmaktır.Simatic Batch ile tüm sıvı karışım,Isıtma,Soğutma vb tüm uygulamaları belirli bie sıra ile yapabilirsiniz.

PCS7 bir ucu açık ve içinde birçok komponenti ve haberleşme protokolünü barındıran ve tek bir noktadan konfigirasyon imkanı sunan bir DCS dir.WinCC + Simatic Managerin harmanlanıp içine BatCC programının yerleştirilmiş hali gibi düşünün.PCS7 yi digerlerinden farklı kılan önemli özelliklerinden biri de CFC ve SFC gibi 2 güçlü editöre sahip olaması diyebilirim.


Saygın Ay
Atasel Mühendislik.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst