pcs7 nedir?

sina-n

Üye
Katılım
20 Haz 2008
Mesajlar
221
Puanları
1
Yaş
38
arkadaşlar merakımdan soruyorum pcs7 programı ile neler yapılıyor?
ve site içinde şöle bir yazı okumuştum pcs7 proses kontrolünde kullanılır die ve simatic maneger ile s7 300-400 programlanır dıe ben s7 400 pcs 7 ile programlıyoruz dıye bılıyorum kfam karıstı azıcık :)ve eger pcs7 ıle programlama yapılabılıyor ıse s7 300 programlaya bılır mıyız ???
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
PCS7 Siemens'in çıkardığı DCS dir. DCS ile PLC arasındaki en önemli fark PLC ve Scada'lı işlerde SCADA programı ayrı plc programı ayrı programlanır. DCS de sen bir bloğu koyduğununda onunla ilgili SCADA kısmı da programlanmış olur. Sadece objeyi ilgili yere taşırsın diğer tüm fonksiyonlar hazırdır.
PLC SCADA işlerinde alarmların tarih saatlerin SCADA atar. DCS de alarmlar PLC'nin CPUsunda tarih saat atılır ve alarm üretilir.
DCS lerde Standart bloklar kullanılır Bu sayede yazılan program standart olur ve arıza Bakım ve eklemeler kolay olur.
PLC - SCADA lı bir işi 1 ay da yaparsanız PCS7 bu sürei 1 haftaya düşebilir. Kısaca işin hammaliyesinden insanları kurtarır program yazmaya konsantre eder.
Büyük Cam fırını, Cimento fabrikalarında kullanılır. Güvenilirdir.
 
pcs7 de S7300 kullanılmaz. Sadece S7400 kullanılır. Çok fazla hafızaya ihtiyaç duyar ve PCS7 de PLC denmez AS Automation Station denir.
 
plcmerkezi'ne ek olarak, PCS7 S7-400 CPU'su ve S7-300 genişletme modüllerini kullanır. Yani PCS7 yazılımını S7-300 CPU'suna yükleyemezsiniz.

Ek: Neredeyse aynı anda yazmışız :)
 
arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için gerçekten sağolun bilgiler daha net olmaya başladı şimd:)
ama şimdi benim bir kaç sorum da ha var madem bu şey işi bu kadar kolaylaştırıyor neden o zamn scada ve plc olarak ayırıyor bazı modellerı veya sole sorım sonucta bu bır yazılım demı pcs7 ısteseler s7 300 ıcınde uygun yaparlar dı tek nedenlerı hafıza problemımı yanı...... cvp larınız ıcın tekrardan tesekkur ler
 
Son düzenleme:
PCS7'nin maliyeti, giriş/çıkışlar hariç 20.000 EURO'dan başlıyor. Dolayısıyla küçük uygulamalar için ekonomik değil. S7-300'e uygun olmaması kısmen gömülü sistem özellikleri ile ilgili (Bazı OB'lerin olmaması, vs), kısmen de ticari bir tercih sanırım.
 
PCS 7 programında hardware olmadan sadece bilgisayarda hardware varmış gibi scada ve CFC de simulasyon nasıl yapılır. Teşekkürler
 
PCS7 programınızı oluşturun compile edin ve PLCSIM i açarak PCS7 programını herhangi bir cfc içinden download edin, test siwicini aktif edin, scadayı runtime alın ve deneyin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst