PCMCI kart çevirisi lazım?

elektronikmuh

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
13 Ocak 2007
Mesajlar
2,227
Puanları
1,866
Yaş
46
Arkadaşlar Siemens S7 serisine bağlanmak için PCMCI kartı çeviricisi lazım yeni nesil laptoplar da L şeklinde PCMCI kart yuvaları var bunlar eski tip CP5511-12 kartları için uygun degil bununla ilgili çevirici bilen varmı nerden temin edebiliriz?
Teşekkürler...
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba
bu tarz çeviricilerden iyi sonuç alınmıyor.
CP5512 ile aynı sorunla bende karşılaştım siemensle görüştüm.
ve sonunda bilgisayarı degiştirdim.
iyi çalışmalar
 
Arkadaşlar çevirici değilde USB den MPI/DP bağlanabilen Siemensin bir adaptörünü aldım maalesef PCMCI dan yeni laptoplardan bağlanılmıyor bilginiz olsun... :mad:
 
Bir çok Laptopta Söküp takılabilir PCMCIA çeviricileri var. Ayrıca CP5611 in PCMCIA Adaptörüde var. Bende Dell Latitude var mesela PCMCIA Çeviricisi dahili geldi. Sökülüp takılabiliyor. PCMCIA Portların 3 çeşidi var. Bunlar tam olarak bilmiyorum ama Type I, Type II, Type III, olarak geçer. Bunları cüzi rakamlarla uygun Type ını alıp eskisini vererek bilgisayar mağazalarıyla takasa girebilirsin sanırım.
 
elektronikmuh ' Alıntı:
Arkadaşlar çevirici değilde USB den MPI/DP bağlanabilen Siemensin bir adaptörünü aldım maalesef PCMCI dan yeni laptoplardan bağlanılmıyor bilginiz olsun... :mad:

Bu arada bu adaptörle hem S7 200 hemde S7 300-400 serisine bağlanabiliyormuşuz! :eek: Ben denedim bir sorun yok.
 
yeni nesil diz üstü makinalarda pcmcia yuvası değişiktir dolaysıyla cp 5611 gibi pccardları bu yuvaya takamazssınız çünkü yeni nesil dizüstü makinalarda "pcmcia expresss" yuvası vardır eskisine nazaran daha performanslı bir çözüm olmasına karşın geri doğru uyumluluğu yoktur. yurtdışında dönüştürücüleri vardır fakat bana pahalı gibi geldi oradaki fiyatı 100$ civarında. ve satıcılarda gerekli özeni göstermiyor hangi yuvanın olduğu net yazılımıyor sadece pcmcia var denilip geçiliyor . hangisi var diye özellikle bakmazsanız sorun yaşanıyor.ürün geri iade vs. vs.

express cardlar 34 ve 54 diye 2 çeşit

normal pcmcia cardlar tip I tip II ve tip III olarak ayrılıyor.genelde tipI/Tip II olan kullanılıyor.
 
Siemens S7 Pc Adaptor 6es7 972-ocb20-0xa0 Usb AdaptÖr İle S7-300 S7200 Serİlerİ İle Sorunsuz HaberleŞebİlİyorum 700euro Gİbİ Bİr Fİyati Var Eskİ Ye Yenİ Notebook Fark Etmez Sİmatİc Maneger Ve Usb Olsun Yeterlİ. Cp5511 Kartini Daha Öncesİnden Kullandim Windows Xp Home Kesinlikle ÇaliŞmiyor. Ayni Bİlgİsayar Win Xp Pro Ile Calisiyor
 
Arkadaşlar ben de PC'den S7300' e bağlanmak için USB Adapter aldım PLC'ye sorunsuz bağalnıyorum.Ama DP üzerinden yani Profibus üzerinden bağalanamadım bitr türlü.Yardımcı olabilirmisiniz lütfen?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst