PCMCI kart çevirisi lazım?

happyturk ' Alıntı:
Arkadaşlar ben de PC'den S7300' e bağlanmak için USB Adapter aldım PLC'ye sorunsuz bağalnıyorum.Ama DP üzerinden yani Profibus üzerinden bağalanamadım bitr türlü.Yardımcı olabilirmisiniz lütfen?
Şekildeki gibi Set PG PC ayarlarından, Pc Adapter(PROFIBUS) ı seçiyon, özelliklerindende USB yi seçmelisin. Yine bağlanmassa profibus adresini(Profibus Segmesinden) değiştir tekrar bağlanmayı dene. Kolay gelsin
 

Ekli dosyalar

  • SetPGPC.JPG
    SetPGPC.JPG
    42.2 KB · Görüntüleme: 17
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Elektronikmuh arkadaşım tarif ettiğin şekilde denedim ama Priofibus üzerinden bir türlü bağlanamadım.USB adapterle profibus üzerinden bağlanılamayacağını söylediler.doğru mu bu acaba?
 
pc adapter USB ile Ana PLC üzerindeki MPI ve DP konnektörleri üzerinden haberleşebiliyorum ama Profibus bağlantısının diğer noktalarındaki ET200 ve sürücülerin üzerindeki konnektörlere bağladığımn-da USB adapterün üzerindeki ledlerin hiçbiri yanmıyor.sanki beslemesi eksik gibi....bu konuda yardımcı olabilecek bir arkadaşım varmı lütfen???????????? :mad:
 
peki et200 e harici bir besleme vererek problemi çözemezmiyiz.galiba 24 vdc???
 
Happyturk. Baglanman lazım ben aynı tarz bir konfigurasyonla bağlana biliyorum hiç bir sorun yaşamadan. şimdi sende ekran üzerinden gelip s7-300 giren kısım varya çift yünlü sokete sahip olan nokta olması lazım ordan bağlantı kurman lazım. Bu soketi çıkar ekran boşta iken dene bide. sistem konfigurasyonun verirsen daha net yardımcı olurum.
 
Profibus uç olarak ET 200S Standart modüllere PC Adapter le bağlanmayı geçen hafta bende denedim fakat bağlanılmıyor. Daha önce bu konu ile ilgili yazılar yazılmıştı. Bağlantı noktasından enerji gelmesi gerekiyor. Neyseki bizde repetar vardı buradan bağlandık.
 
Bu bahsedilen usb adaptör ile siemens sürücülere bağlanabilirmiyiz. drive monitorin programı ile
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,240
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst