PC'ler ve teknolojik sohbetler.

Westra hoparlörler uzun yıllar kullanılmış olmasından dolayı oluşabilecek mekanik kusurlara rağmen iyi performans çıkardılar.
Tweeterların performansı da fiyatına göre iyi ama tabi üst seviye değiller. Aslında o yüzden de konuda +-5 dB gibi bir değer yazmıştık.
Keşke kabinin tüm frekanslarını en azından gerçek değerlerine yakın olacak şekilde ölçtürebileceğimiz bir yer olsa.


Ben youtube da yamyam gibi restorasyon videoları, ampli tamir videoları, el yapımı kabinlerin videolarını izliyorum. Haliyle kabinlerin içinde ne var diye de yazıp izliyorum üşenmeden :D O öndeki filtre de hep o tip tweeterlarda oluyordu ondan öyle demiştim. Demekki tam olarak öyle değilmiş :D
yanlış düşünüyorsun hoparlör ne kadar kaliteli ise ne kadar uzun kullanılırsa o kadar iyi olur bur-in gibi olur kaliteli hoparlöre burn-in gerekmez.
Mikado MD2012 7/24 çalıyor sorun yok.
 
Zamanla spider kısmı deforme olmaz mı yani? Yada tam tersi uzun yıllar yatınca mı hasar görür?
 
Zamanla spider kısmı deforme olmaz mı yani? Yada tam tersi uzun yıllar yatınca mı hasar görür?
ihtimal var hava ile alakalı nem varsa çalışması bile engel olmaz benim Matsushita hoparlörün birinin körük delinmiş öylece yatıyordu...
WhatsApp Image 2022-08-16 at 00.02.38.jpeg
WhatsApp Image 2022-08-16 at 00.10.04.jpeg
 
Son düzenleme:
@Mr_YAMYAM hocam TC-K490 monitör girişine Mavi Diş modül bağladım. TC-K490 çıkışları zaten Technics e bağlı. Kablosuz Mavi Diş:) bağlantısı gerçekleşti. Telefon veya bilgisayardan anında ses aktarımı hem iki ölçüm seviye göstergesinde TC-K490 da ve DIN PPM de ses seviyesi takip edilebiliyor. Sizin anfiden çıkan ses tartışılmaz kesinlikle süper. Şu an işlemde olan diğer dwnld bitince bu aşağıdaki modül ile birlikte size göndereceğim. Sizde uygun kablo aparatları ile kablosuz bağlantı gerçekleştirip bizlere mavi diş ses aktarım kalitesini forumda grafikle paylaşırsanız memnun oluruz. Göndereceğim modül görsel ve bilgisi aşağıda. 10mt mesafe içinde iki yönlü çalışıyor.
 

Ekli dosyalar

  • bt.jpg
    bt.jpg
    93 KB · Görüntüleme: 3
  • bt1.jpg
    bt1.jpg
    89.1 KB · Görüntüleme: 3
  • bt2.jpg
    bt2.jpg
    63.8 KB · Görüntüleme: 3
Mavi diş konusunda sen de gerekli testleri yapabilirsin.
Bir PCM (WAV) ses dosyasını bir PC ye gönderebiliyor ve adobe audition spectrum analizerde 22kHz frekansları görebiliyorsan mavi diş yeterli band genişliği sunabiliyor demektir.
Ben bu konuda bazen bakınıyorum. Ancak hala sıkıştırma tekniklerinden ve decoderlerden bahsediliyor.
 
Onursal hocam orjinal ses parçasını wav kaydında bit hızı 1411 kb/sn olarak pcde dinleyebiliyorken ver. 5.0 mavi diş te ses aktarımını kayıpsız olarak 1411/kb/sn olarak ampliden dinleyebiliyormuyuz ? Uygun zamanda test edip paylaşabilirseniz bilgilenmiş olacağız.
 
Son düzenleme:
Onursal hocam orjinal ses parçasını wav kaydında bit hızı 1411 kb/sn olarak pcde dinleyebiliyorken ver. 5.0 mavi diş te ses aktarımını kayıpsız olarak 1411/kb/sn olarak ampliden dinleyebiliyormuyuz ? Uygun zamanda test edip paylaşabilirseniz bilgilenmiş olacağız.
Ne yazık ki bu testi yapamıyorum.
Test için bir gönderici ve bir alıcı modül olması gereklidir. Ki aradaki kablosuz sinyal farklarını da hesaba katabilelim.
Bendeki tüm mavi diş ürünler eski versiyon oldukları için bu ürün ile eşleştirebilme şansım bulunmuyor. Eşleştirip veri transferi yapabilsem bile bendeki eski versiyon mavi dişin veri aktarım hızı ile sistem çalışabilir.
 
Hocam kullandığınız PC nin bluetooth u yok mu ? İşte oradan aygıtlar ve yazıcılardan bluetooth modülü arayıp KN-320 buluyor ve bluetooth aygıtlarına ekliyorsunuz. Bluetooth modülü pc ye takmıyorsunuz.Tabiki ilk önce modülü telefon adaptörü veya DC5v ile besliyorsunuz. Modülde aktarım modunda kırmızı led yanar alım modunda mavi renk yanar. Siz ampli bağlantısında mavi olarak ayarlayacaksınız. Modülü çıkartıp taktığınzda aktarım veya alım modu olarak değişir. Bu durumda pc niz gönderici modülde alıcı oluyor. Veya tam tersinide yapabilirsiniz .Ampli ses gönderir PC nizin bluetooth u alıcı olur.Ben bluetooth 2.0 da bile eşleştirdim.
 
Son düzenleme:
Hocam kullandığınız PC nin bluetooth u yok mu ? İşte oradan aygıtlar ve yazıcılardan bluetooth modülü arayıp KN-320 buluyor ve bluetooth aygıtlarına ekliyorsunuz. Tabiki ilk önce modülü telefon adaptörü veya DC5v ile besliyorsunuz. Modülde aktarım modunda kırmızı led yanar alım modunda mavi renk yanar. Siz ampli bağlantısında mavi olarak ayarlayacaksınız. Modülü çıkartıp taktığınzda aktarım veya alım modu olarak değişir. Ben bluetooth 2.0 da bile eşleştirdim.
İş bilgisayarında mavidiş yok. HP bilgisayarda var ama o da 2009 model. Dolayısı ile bu modül ile HP PC deki modülü eşleştirsem bile şu sorunlar ortaya çıkıyor.
HP deki mavidiş versiyonu çok eski. Eşleştirsem bile en fazla 320kb/sn civarı veri aktarımı yapabilirim.
Üstelik HP PC linux ile çalışıyor. Doğru bir ölçüm için iş bilgisayarımdaki XP sistem ile adobe auditionu kullanabilmem şarttır.
Bu sebeple sana sen ölç demiştim.
 
498 nolu mesajı güncelledim Onursal hocam. Siz uygun bir pc bulduğunuzda deneme yapabilirsiniz. Testin Acelesi yok. Bilseydim size iki modül gönderirdim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,871
Mesajlar
913,212
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst