İşlemcimi listeye koymamışlar, eskidi diye heralde

Yani aslında işlemci ve ekran kartının performansı yüksek seviyedeyse, bu işlem doğrudan hızlıca yapılacak ve bu sayede RAM'in dolup taşmasına neden olmayacak.
Deneme amaçlı yüksek çözünürlükte bir fotoğrafı AE içine import ettim. Sistem RAM kullanımı 5gb iken import etmemle beraber 6.3GB oldu.
Sonra 1920x1080 kompozisyon açıp görseli içine attıktan sonra %36dan %196ya scale yapabilmek için key ekledim ve full çözünürlükte önizleme için oynattım. Ram kullanımı 9 GB'a çıktı. Sistem ramlarının %56sı doldu bile.
Çalışma mantığı açısından bilgi verebilir mi bilmiyorum ancak bu kullanımlar, programı açık tuttuğum süre boyunca değişmiyor. Bide bunu render almak için Encoder'a atınca biraz da oradan ram kullanımı oluyor ve ram de yer kalmayınca export süresi uzuyor haliyle.
Her zaman bu kadar basit animasyonlar tabii ki yapmıyorum. Genel kullanımda projedeki materyallerin çözünürlükleri çok yüksek olmasa da görsel efekt veya başka etkenler çok daha fazla oluyor. Ancak neredeyse hiç 3 boyutlu hareketler kullanmıyorum. Birde kullansam vay halime
Üstteki yapmış olduğum deneme çalışmasında üzerinde çalıştığım layer 3D olmadığı için ekran kartı max %5 kullanıma çıktı. Ancak işlemci bazı noktalarda %32leri gördü.
Bu konuyu zaman buldukça araştırıp bir sonraki sistemimi bu yönde kuracağım. Bazı anakartlar bazılarından 5 kat pahalı, illa ki bir sebebi vardır. Şimdiye kadar oyun üzerinden gittiğim için anakartın önemi o kadar yoktu. Ancak iş buralara gelince konuyu araştırmak gerekti.