PC'ler ve teknolojik sohbetler.

Ancak trafosu ölçülerek alınabilir.
Ya da STK4191 in besleme gerilimine göre trafo voltajları belli olur.
Trafo 50V gibi çıkış veriyor olabilir, beslemede de 75v kondansatörler kullanmışlar. Bi araştırayım belki alırım :D
 
Trafo 50V gibi çıkış veriyor olabilir, beslemede de 75v kondansatörler kullanmışlar. Bi araştırayım belki alırım :D
Yüksek voltajlı trafolarla uğraşmak doğru değildir.
Çıkış katında çok ciddi hesap ve tasarım gerektirir.
Sasen bile 2X18V beslemede bir çok entegre yaktı. Üstelik entegreler nispeten korumalı modern idi.
 
Daha yeni aldığım, geçen senelerde aldığım ve yıllar öncesinin tüplü televizyonundan söküğüm (kısa bacaklı) LM317 arasındaki farklar. Soğutucu demiri epey incelmiş nedendir bilmiyorum.
 

Ekli dosyalar

  • lm317-1.png
    lm317-1.png
    2.5 MB · Görüntüleme: 10
  • lm317-2.png
    lm317-2.png
    2.8 MB · Görüntüleme: 10
LM317 önce devrede test edilecek ve voltaj ayarlanacaktır.
Zaten trafo voltajına tahammül edebiliyorsa o entegre sağlam ve kaliteli demektir.
 
Hocam metali ince olan LM317 anında pes eder bence, sırası geldiğinde test ederiz. Aralarında en eski olan sizin ampli kartında kullandığınıza benziyor.
 
Son düzenleme:
Sayenizde gerçekten guduruk oldum. Bir arkadaştan @ozgurece35 nin kabinler den buldum. Schneider 8030 ls. Yarın kargoya verecek arkadaş. Hoplara bin TL ödedim fakat sanırım İstanbulda adanaya kargoda Bi 600 lira civarı tutacak. Yinede sanıyorum hesaplı denk geldi. Mevcut hoplarimdan aslında bass konusunda memnunum fakat midlerim olmadığı için orta ve üst frekanslar da biraz yetersiz kalıyorlar. Çünkü iki farklı kabini tek gibi kullanmaya çalışıyorum ve tizleri aldığım kabinler basslara göre zayıf. Bu hoplar geldiğinde bir karşılaştırma yaparım. Bu noktadan sonra geriye güzel bir ampli kalıyor. Lm li ampliyi diğer forumdan memleket abinin konusunu detaylı olarak inceledim. Oldukça hoş ve benim için yapilabilirlik acisindan uygun. Belki mevcut amplim de Bi takım iyilestirmelerede gidebilirim hoplar gelince anlicaz. Mid ve tizler yine bahsettiğim gibi boğuk kalırsa sorun amplim deki distorsiyon ve s/n den kaynaklaniyor demektir
 
Yamyam bir beyefendinin söyle bir tasarımına denk geldim forumlarda gezerken :)
KABIN ÜST.png
KABIN FRONT.png

Şimdi bu resimden yola çıkarak elimdeki westra kw 160-1398 için bir kabin yapacak olsam buradaki ölçüleri hoparlörün koruklerinddn itibaren olan aciklik olan 15 cm ye uyarlamak için ölçüleri x1.16 oranında arttırmam yeterli olurmu acep :) hoparlör infinite baffle da 27 litre hacım istiyor. bu tasarımda kapalı alan hesabını hoparlörün yerleştirildiği hücreye göre mi hesaplayacagiz yada sistemin en dış ölçülerini mi baz alacağız. Yada bu Yamyamlara özel bir tasarım olduğu için daha özel bir hesap tekniği mi vardır :) @Mr_YAMYAM hocamı az gudurtalimda biraz kötek yiyeyim. Kötek atmayı özlemiştir hocam :)
 
Bu tasarım subwoofer kabin tasarımına benziyor. Fakat KW160 serisinin rezonans frekansı biraz yüksekti diye hatırlıyorum. Çok fazla alt frekanslara inemezsiniz subwoofer yapacaksanız.
 
Evet hocamın başka bir forum sitesinde çok uzun zaman önce paylaştığı bir subwoofer kabin tasarımı. Çok düşük seviyelere inemeyecegimin farkındayım. Ama tasarım ilgimi çekti. Eskiden çok vasat olan creative 4.1 hoplarim vardı. Onun subwoofer ini büyükçe bir dolabın içine koyardım bass sesler daha dolu gelirdi 😂 tasarımı görünce o zamanlar geldi aklima. Bu arada amacım hem teknik biseler kapmak hemde hoparlörü atıl kalmaktan kurtarmak.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,942
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst