PC'den Aydınlatma Kontrolü

mavi2909

Üye
Katılım
17 Kas 2008
Mesajlar
189
Puanları
1
Arkadaşlar bu konu hakkında geçen sene konu açılmış ancak yeterli bilgi paylaşımına ulaşılamamış sanırım yada bana yetmedi.

Ben eğer mümkünse PC'den 6 ayrı grupta(ya da 12) toplanmış aydınlatmaları bir şekilde kontrol etmek istiyorum. Bu sistem hakkında önerilerinizi bekliyorum. Pic ile yada plc veya logo ile tasarlanabilir mi? Bunları PC den kontrol etmek için neler yapılmalı?

Bu zor diyorsanız kumanda ile kontrol için hazır sistemleri nereden en sağlam yada kaliteli şekilde temin edebilirim? Yada kolay sen de yaparsın diyorsanız neler yapabilirim?

Kolay gelsin arkadaşlar herkese...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
rf kumanda istersen 6-12 kanal nette delab diye ara orjınal şeyleri var.
 
bunun en kolay iki yolu var.

birincisi Bauhaus gibi yerlerde satilan Rf kumandali ic/dis mekan cihazlari var. bunlardan alip 100 metre dahilinde uzaktan kumanda edebilirsin.

birde X-10 teknolojisi ile kumanda edebilirsin. X-10 rf yada guc hatti uzerinden haberlesir.Turkiyede marmitek firmasi temsilciligini yapiyor moduller yurt disina gore biraz daha pahalidir ama cok cabuk bir sonuc almak isterseniz en kolay yoldur.

birde Siemensin RF modulleri var Endustriyel uygulamalar icin PLc ile kontrol edip bir sistem yapabilirsin

Kolay gelsin
 
1 - pc nin parelel portunu kullanıp kucuk bir kart aracılıgıyla roleleri cektirirsin , roleler de lambaları kontrol eder ( yada kontaktorler ) , cok ucuz ve yazılımı da kolay olur , c ve visual basic de kolay yazabilirsin

2- plc ile yapıcam diyorsan plc lerin windows arayuzleri var buda mumkun , ama seni daha cok zorlar belki , hangisinde tecruben var bilmiyorum

3 - ucret mukabilinde ben yapabilirim
 
Evet arkadaşlar aradığımı delabda buldum, bi tane alıp gerisini ben yapıcam sanırım. Paylaşım için tşk ;) Faydalı oldu çalışmalarıma. PC8out diye bir devre yapılmış pic ile, ilgilenen arkadaşlar mutlaka baksınlar...Paralel porttan 8 bağlantı kontrolü yapıyor, 2 seçenek; ister 8 tane 220V AC, ister 8 tane 12V DC...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst