PCB Kaplama/Maskeleme

0M42

Katılımcı Üye
Katılım
11 Eyl 2009
Mesajlar
569
Puanları
56
Merhaba herkese kolay gelsin, pcb kaplama (maskeleme) hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Bu işin detayı nelerdir gerekli ekipmanları nerede bulabilirim uygulaması nasıl yapılır vs. bilgisi olan arkadaşlar benide bilgilendirirse çok sevinirim.

 
Selam,

Daha önce yapmadım ancak konu bildiğim kadarıyla,

Bu uygulama +20 uygulamasının çok benzeri. Sürülen kaplama uv ışık altında sertleşen malzeme. Şeffaf transparan film üzerine pcb hazırladığınız programdan kaplanmaması gereken delik noktalarını filtreleyip çıktı alınıyor. Videodaki gibi pcb üzerine jel sürülüp üstü ikinci kez kapatılıyor. Burada püf noktası bu malzemenin hava ile temas etmemesi.

Pozlandıktan sonra ışık görmeyen yerler videoda belirtildiği gibi alkol ile kaldırılıyor. Geriye pozlanan kısım kalıyor.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Bir diğer amatör yöntem ,

Vernikle kaplama. Bu işlemde sprey vernik alınıyor. Önce pcb de kaplanması istenmeyen yerlere mum sürülüyor. sürme işleminden sonra sprey vernikle kaplanıyor. Kurumaya bırakılıyor. Sonra bir bulaşık süngeri ile yüzey temizlendiğinde mum kaplı kısım kalkıyor. Diğer yerler kaplanmış oluyor.

Her iki işlemde elbette bakır pcb yüzeyi yağdan arındırılmış olmalı.
 
Positive 20 çok orjinal bir yöntemmiş fakat pahalıya gelecek gibi.

Vernik olayınıda araştırıyorum, teşekkür ederim cevabınız için.
 
Bu üründen bende evde 2 tüp var fakat kullanmak nasip olmadı Ali express den çok daha ucuza alinabilir
Bu arada bunlar PCB yapmak için çok az ürün eğer sıvı solder mask kullanacaksan kutu olarak alman daha mantıklı olur şahsen ben güzel bir baskı basarabilirsem mutlaka kutu Alacagim 500 gram gibi
 

Forum istatistikleri

Konular
127,963
Mesajlar
913,927
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst