PCB çizim makinası

CanDogru_

Üye
Katılım
17 Ara 2014
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba arkadaşlar,
Mekatronik mühendisliği bölümü öğrencisiyim ve bitirme çalışması olarak ISIS(elektronik devre çizim programı) programında çizilen devreyi bakır plaket üzerine makina ile çizdirmek istiyorum.

bu videodaki işin biraz daha profesyönel hali diyebilirim. CNC gibi tasarım yapmak istiyorum.Gerektiğinde kalemi değiştirip ufak maktap ilave edip delme işlemide yapabilmeliyim.

Bu konuda hangi yöntemleri izlemem gerekiyor akıl almak istiyorum. ISIS ile dxf dosyası oluşturabiliyorum. Daha sonra bunların g kodlarını çıkartıp step motorları kontrol etmem gerekiyor diye düşünüyorum. Ufakda olsa yol gösterici yorumlar alırsam çok sevirim.

iyi çalışmalar
 
IMG_20140908_125239.jpg


https://yadi.sk/i/p3VGEcDUdP36a
VID_20141109_235145.3gp
ben üç tane cd rom iç mekanizmasını kullandım. sürücü ve kontrol kartı çinden geldi. tek sıkıntı 12v. ile motorlar çok ısınıyor 5v da yeterli olmuyor sürücüler için 9v bir adaptör hazırlamak gerekiyor uzun süre kullanabilmek için ama işlem alanı 6cm x 6cm yaklaşık olarak birde delme işlemi falan için motor bağlandığında z ekseninin gücü yetmiyor hareket için ancak kalem yada küçük lazer ile kullanılabiliyor. dfx formatında hazırladıklarını mach3 ve beraberinde gelen lazy cam ile g code çevirip işletebiliyorsun.
 
Yorumun için çok teşekkür ederim, çalışma çok hoş olmuş. Ben biraz daha büyük bir çalışma hayal ediyorum ve bitirme çalışması için okuldan hibe almayı istiyorum falan filan.
bu videodaki kadar büyük bir çalışma yapmak istiyorum.
Benim hayal edemediğim ISIS den çıkan dxf dosyasını hangi aşamalara uğratıp orada ki step motorları istediğim gibi sürmek. Kalibrasyonları vs. Step motor sürme konusunda biraz eksiğimde var.
Başka bir videoda gördüğüm cambam programı ile çok kolay g code çıkarılabiliyordu.
İyi çalışmalar
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst