PC kapandıktan sonra hemen açılmıyor.

Merhaba.Estafurullah,çok yüzeysel,çok basit arızaları (Yukarıdaki gibi) yapabilirsiniz,ancak çok dikkatli bir çalışma yaparak tabi.Siz bu (harici çalıştırma ile ilgili olan) soruyu sormadan karalama olarak zaten cevabı yazmış ve hazırlamıştım,sn.öğretmen27 Hocam.Yeşil kablo ve siyah kablo (veya psu gövdesinden yeşil kablo ile ) sürekli bağlantıyla bu psu harici olarak çalışır halde kalıyor.Ayrılınca psu da duruyor.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
Merhaba.Siz bu soruyu sormadan karalama olarak zaten cevabı yazmış ve hazırlamıştım,sn.öğretmen27 Hocam.Yeşil kablo ve siyah kablo (veya psu gövdesinden) sürekli bağlantıyla bu psu harici olarak çalışır halde kalıyor.Ayrılınca psu da duruyor.Kolay gelsin.Saygılarımla.
Evet gördüm bir taşla 2 kuş vurmuşsunuz. :D Bu durumda zeten psu'daki fanda devreye giriyor anladığım kadarıyla. Bu 12 voltluk fan yük olarak yetmez mi? Ektra yukarıda yazmış olduğunuz yükleride devreye koymaya gerek var mı?
 

çok detaylı açıklama olmuş zaman ayırdığınız için teşekkürler, benim sorunum 1 numara. açmaya çalıştığımda hiç tepki yok. onun üzerine yoğunlaşayım.
 
Evet,doğrudur,sn.Öğretmen27 Hocam,psu'nun soğutma amaçlı fanı zaten bu sarı-siyah kablo hattından 12 voltu almakta içinde tam dönerken,ama bunun dönmesinde örneğin yükte iken ortaya çıkan sıradışı bir arıza (Smps trafo sargılarında zafiyet,izolasyon bozukluğuyla kendiliğinden deşarj,bacak bağlantılarındaki lehim temassızlığı,soğuk lehim,kılcal çatlaklar,vb.ayni tv'deki bir pcb'de olduğu gibi) tam yükte iken de oluşabilir.Fan ise ancak 0.14 A veya 0.16 A,0.24 A gibi çok cüzi akım alıp psu'yu çok zorlayamaz.

Bu fanın dönmesiyle psu'nun açıldığını,ama iç yapısında ciddi bir arızanın sonradan oluşsa bile ortaya çıkmasını tam gözleyemeyiz.Bu yüzden biraz zorlayıcı yük (yalnız 12 volt tarafından da bağlanabilir,bu farketmez,çünkü 12 volt çıkıyorsa,%99 oranında bu 5 volt da çıkıyor kabul edilebilir) bağlanarak psu'yu olası bir şüphe durumunda,bir müddet zorlayıcı yükle çalıştırmak daha iyi olur.Kolay gelsin.
 
sayın binbaşı ustamız her zaman olduğu gibi güzel anlatımlarıyla olası nedenleri bizlere anlatmış. :) bende sayın binbaşıya katılıyorum ama sen bence genede psu yu sök eline ölçü aletini al psu çıkışındaki voltajları ölç.voltajlar olması gereken değerdemi çıkıyo yada voltajlar geç olarak mı olması gereken değere ulaşıyo ona bak.eğer voltajlar yok,dalgalı veya düşükse yada voltaj önce düşük sonra giderek artarak olması gereken değere geliyosa psu da sorun var demerktir.birde bence kondanssatör arızasına benziyo bu sorun gözle en azından bi kontrol et kondansatörleri önce psu da sonra anakartta.iyi çalışmalar kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,963
Mesajlar
913,931
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst