pc için Servo motor kontrol yazılımı

Pokajy

Üye
Katılım
13 Haz 2007
Mesajlar
119
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar servo sürücü hakkında bişeyler sormak istiyorum. yardımcı olursanız memnun olurum. bir adet tezgah var şalama kesim tezgahı. şalaması var tezgaha kalın bir sac parçası konuyor şalama kesimini yapıyor. 3 adet motoru var. 2 si x ekseninde hareket ediyor, beraber çalışıyorlar, diğeri y ekseninde hareket ediyor.motorların hepsi küçük maksimum 1,5kW civarı servo motor.

tezgah şuan atıl durumda birinin el atması gerekiyor. servo motorları süren elektronik kartlar gümlediğinden beri tezgah uyku moduna geçmiş aradan seneler geçmiş..el atabilecek durumdaki kişi benim.yalnız problem şu ki daha önce hiç servo uygulaması yapmadım.iş servoya gelince kocaman bir sıfır var. diyelim ki sinamics serisi 2 adet sürücü aldım, biri x ekseni diğeri y.. profibustan s7-300 plc ile haberleştirdim motorları da bağladım ileri geri hareketler hız ayarları rampalı duruş kalkışlar buraya kadar tamam diyelim. tezgaha sıfır konum svici koydum motorları dönderdim tezgahın anlık pozisyonlarını da okumaya başladım. manuel tüm hareketleri yaptım diyelim.. sorun burdan sonra başlıyor..

otomatik kesim modunda belki C harfi şeklinde tezgahın kesim yapması istenecek.bu arayüzü nasıl yapsam daha uygun olur? operatör hangi şekil bir kesim istiyorsa bunu bir pc programında çizecek o program veriyi plc ye gönderecek plc de komutları sürücüye gönderecek.. bu amaçla yapılmış hazır paket şeklinde programlar var mıdır? yoksa baştan kendim mi bişey yapmalıyım? otomatik kesim olmadıkça bu tezgahın çalışmasının çok anlamı yok. otomatik kesim devreye alınmalı ki anlamı olsun. bu konuda tavsiye alabilir miyim?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,309
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst