Patlama sonucu ölüm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
r600 nedeni olmalı zaten r600 niye üretiliyor ki?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Patlayıcı tip refrigirantlar vardır. Piyasada bulunur bulunmaz ayrı konu. 3-7 barı geçmeyen gaz patlamalarının ölümcül olması akla gelmez. Ancak cam dışında çalışırken palama neticesi düşmüşseler pek tabii her şey olabilir. Diğer türlü hiç akla gelmez bu basınçlarda ölüm.

Diğer taraftan tüpgaz pek tabii soğutucu olarak kullanılabiliyor. her an ihanet etmeye hazır avrupai bir akılla, ref basması gereken yere tüogaz basmış olabilir. Ama yine bile tüp patlamalarının ölüm ihtimali yüksek değil. Tüp patlamaları yaralanmaya sebep olur. Tüp gazın ortamda biriktiği esnada ateşlenmesi yıkcıdır. Tüpten çook daha enerjik bir cng patlamasının tam ortasındaki kişi sağ salim çıkmıştı ortamdan. Duvarlar yıkılmasına rağmen...
 
Degerli arkadaslar,

Konu olay hastaneye ait cihazin kompresoru sargisi yaniyor. Kompresor tamirinden sonra sistemde olusan kirliligi temizlemek icin iceri soylediklerine gore R11 basip temizlemek isteniyor. Freonu basinclandirmak icinde azot kullaniliyor. R11 gaz tupunde ve azotu bu tupe basip ikinci porttan sisteme veriyorlar ve ne olduysa bu esnada oluyor R11 tupu patliyor. Parcalanan tup arkadasimiza isabet ediyor.

Daha fazla detay edinemedim aklima iki durum geliyor.

Biri azotu basarken ya regulator kullanmadilar ve tup basinci cok hizli yukseldi ve tup bundan dolayi patladi. Yada r11 i ittirebilmek icin tupe ikinci bir port kaynatilmasi lazim. Bu islem delme ve kaynatma tupun rijitligini bozdu ve o noktadan basinclandirma esnasinda patlamaya neden oldu.

Bu gun arkadasimizin cenazesi kaldirildi. Allah rahmet eylesin. Cennet mekani olsun. Gencecik bir arkadasimizdi. Cok uzulduk.
 
Basınçlandırmada bu tip patlama pek ihtimal değil. klenen gaz ile içerideki reaksiyona girmiş olabilir. Azot diye oksijen de basmış olabilirler. Bu işlem için zaten regulatör düşünülmez.
 
Azot gazı tüp basıncı kaç bar ?

Regülatörsüz bu basınç kontrol edilebilir mi?
 
edilebilir.... Bir diğer kısmın sadece basıncı arttırılarak transfer sağlanmak isteniyrsa, ilgili gaz basılıp transfer miktarı ile basınç kontrol edilebilir. Ancak gaz basılmasına rağmen transfer olmamışsa bu gariplik sbeebiyle işlem durdurulur.

Bu tip mevzularda, önemli bir suç gizlenmek için basit bahanelere sığınılır. Tüp patlaması ön plnda değil bu konuda.
 
regülatörsüz tüp kullanmak rus ruleti oynamak gibi değil mi?
 
Konu farklı tarafa amacı dışına çıktığından kapatılmıştır. Konu dışı mesajlar silinecektir!
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst