Patlamış Gazlı Kesici Fotoğrafları

Verdiğiniz Bilgiler için hepinize teşekkür ederim
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Çok geçmiş olsun. M.gerin kesici dediğin gibi iyi ama onunda patladığını görmüştüm. Aslında alınan güvenlik önlemleri çok önemli. Sonuçta bu elektrik ve herdaim can güvenliği olması söz konusu.
 
kesici kontaklarının patlamasında çok fazla etken vardır

arkadaşlar elektriğin dinamik kuvveti patlam sebebi olamaz bu ürünlerin yeterlilik testlerinde uygulanan kısa devre yükleri sistemin çok üzerindedir.kesicinin patlama sebebi sistemde parafudur olmayısı gelen yıldırım darbe kesici kontağının izalasyon seviyesinin çok üzerindedir en kücük bir atlama başladığında sonuc kacınılmazdır.
 
evet meslek çok riskli ama gerekli tedbirler alındıktan sonra
yapacak bi şey yok gerisi kader
bilgi ve tecrübe çok önemli...
teşekkürler.
 
Sanki iki faz kısa devresi olmuş gibi. Kesici kutuplarından geçen yüksek kısa devre akımı kesici tüplerinin kontaklarını ısıtarak patlatmış. İki faz ve üç faz kısa devreleri faz-toprak kısa devrelerine göre çok tehlikeli kısa devrelerdir. Bu tür kısa devreler az olmasına rağmen çok büyük zararlara yol açmaktadır. Yüksek gerilimdeki manevraların uzaktan yapılması gerekmektedir. kesici motorunun kendini kuramaması motorun ya 220 volt beslemesinin olmadığını, ya yanık olduğunu, ya mekanizmasında sorun olduğunu gösterir. Motor kurulduğu anda kesicinin kapama yapmasıda başlı başına bir sorun. Kapama sinyali nereden gidiyormuş. Bir yerden kapama bobinine +24 vdc kaçak mı var? Tekrar kapama bobini kapama gönderiyor olabilir, Kesici kapama butonu takılı kalmış olabilir. Yada operatör kahramanlık yapıp kesiciyi yakından kapatmak istemiş olabilir.
 
bende çimento fabrikasında çalışıyorum.Bizde de sayısız kesici var (og motorların ve trafoların)bizim kesiciler vakumlu ve metal muhafazalı modüler hücre şeklinde.trafo kesicilerinde açma kapama yapıyoruz.şükürler olsun şimdiye kadar böyle bir kaza başımıza gelmedi.eskiisci arkdaşıma bende katılıyorum kesicilere güvenmemek lazım.Elektrik gözle görünmez ancak hissetilir ancak bu hissetme ilk ve son hissetme olabilir.Bu meslekte ufak bir hata hayata bile son verebilir.Bütün arkadaşlarıma kazasız ve başarılı bir hayat dilerim




arkadaşım sen gene de dikkatli ol. kapama kolu arızalı bir modüler kesiciyi(giriş)açtım. tekrar kapamaya çalışınca toprakta kapandı. penceresinden arkı görür görmez açtım. allah korudu. eğer yapabiliyorsan bir önceki kesiciden manevranı yap. daha sonra besle
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,621
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst