paslanmaz çelikler

gezz110

Üye
Katılım
29 Kas 2006
Mesajlar
37
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar paslanmaz çelikler imalatı hakkında elinde slayt,video,sunu,yazı farketmez ne olursa olsun buraya paylaşabilirmi
 
304=paslanmaz çeliğin temel çeşididir.450 dereceye kadar yüksek oksidasyona dayanımı sağlar.Mekaniksel direnç ve sürtünme dayanımı çok iyidir./ kimya, petro kimya ,mutfak,otomotiv,tıp endüstrilerinde tercih edilir.

304 L=TP 304 ün düşük karbonlu versiyonudur. 500 derecenin üzerinde sürtünme dayanımı yoktur 450 dereceye kadar yüksek oksidasyon dayanımı sağlar./kimya maden ,petrol endüstrilerinde ve kimyasal depolama tanlarında tercih edilir.Genellikle 400 derecenin altındaki sıcaklıklarda kullanılır.

316=650 dereceye kullanım sıcaklıklarında yüksek oksidasyon dayanımı sağlar.Mekanik dayanım deformasyon direnci yüksektir.Ayrıca içerdiği molibden alaşım elementi nedeni ile yüksek korozyon direnci vardır./Kimya petro kimya gıda tekstil kağıt endüstrilerinde deniz ve endüstriye atmosfer şartlarında tercih edilir.

316L =TP 316nın oldukça düşük karbonlu versiyonudur.500 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda sürtünme dayanımı yoktur.450dereceye kadar oksidasyon dayanımı sağlar./Kimya petro kimya gıda tekstil kağıt ve denizcilik endüstrilerinde denizel ve endüstiriyel atmosfer koşullarında tercih edilir. Genellikle 400 derecenin altındaki sıcaklıklarda kullnanılır.

316Tİ=Genel korozyon direnci TP916 ya oldukça benzerdir.650dereceye kadar yüksek sıcaklık oksidasyon dayanımı mevcuttur./Kimya petro kimay kağıt tekstil endüstrilerinde tercih edilir.

430 Tİ bünyesindeki Tİsayesinde oktimum korozyon direnci sağlar Isı iletkenliği TP 304 e göre daha fazladır./Sıcak su sistemlerinde sıcak su tutucu tanklarda ve şeker endüstirisinde tercih edilir.
 
teşekkürler
 
Bu konuyla ilgili daha fazla bilgiye ve dökümana sahip üye arkadaşlarımız yok mu acaba?Bizlere yardım etseler...
 
imalat ile ilgili video zor buluruz ama not koymaya çalışırım.....bi süre arsive bakmalıyım
 
Merhabalar

Konu ile ilgili merak ettiklerinizi elimden geldiğimce cevaplayabilirim.

4 Senedir Paslanmaz Çelik Servis merkezinde üretim mühendisliği yapan bir makine mühendisi ve kaynak mühendisiyim.
 
arkadaşlar infaredli ısıtıcımız için banada yüzeyi çok parlak ve 500 dereceye kadar dayanabilecek paslanmaz lazım.bulduğum paslanmazlar 1-2 haftada yansıtıcı özelliğini kaybediyor üst yüzeyi kavruluyor...12 adet 2kw 400volt infaretle sünger hamura şekil veriyoruz o yuzden parlaklık ve ısı çok önemli.infaredimiz beşgen şeklinde 6 alt kısımda 6 üst kısımda bulunmakta
 
Sayın olcer00

En yüksek yansıtma özelliği olan paslanmaz çelik yüzey 600 grid taşlanmış olan süpermirror olarak gecen yüzey kalitesidir.Sizin aldıklarınız muhtemelen BA olarak tabir edilenlerdir.Kalite olarak ısıya dayanımı yüksek olan kaliteler AISI 309 ve AISI 310 dur.Fakat parlak yüzeyli ve muhtemelen ince et kalınlıklarında bulmak zor olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,595
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst