Parsic te Eproma kayıt

iibrahimc

Üye
Katılım
25 Şub 2008
Mesajlar
482
Puanları
16
Yaş
37
Konum
Bilecik
Arkadaşlar parsic de aşağıdaki linkte vereceğim çalışma gibi bir çalışma yapmak istiyorum...Aşağıdaki çalışmada tek fark eproma kayıt yapıyor...mesele saydırın sonra proteusu durdurup yeniden çalıştırın değer kaldığı yerden devam ediyor...bu tarz sayıcıyı parsicde nasıl yaparız...
 
parsic dosyalarını proteuseta çalıştırmak biraz zor oluyor .

ayrıca parsic te EE olarak geçen modül internal ve external eeprom modülüdür.bu modülü kullanıp istediğin noktadaki değeri hafızada tutabilirsin.
 
Son düzenleme:
sayıcı zv yada zr hangisi ise EE modülünü kullanıp EE içine ZV yada ZR sayıcılarının ilgili olan isimlerini seçip sağ kısma taşıyorsun.EE modülünün baglantı ucunu ise hangi peryotta kayıt yapmak istiyorsan oraya baglantı yapıyorsun.ordan gelen puls ile o deger modüle dolayısı ile eproma kayıt edilir.
 
yukarıda verdiğim örnek pic basic proda yapılmış yani onun gibi yapamıyorum...Proteusu stop yaptıktan sonra değerler sıfırlanıyor...ama yukarıdaki örnekte böle bişey olmuyor...Bi incelermisinizz...
 
arkadaşım yazdığın programı koyarsan hatana bakabilirim.fakat şunu da belirteyim proteuse parsic programlarında sorun yapabiliyor.
 
Aşağıdaki likte verdiğim devreyi inceleyebilirsin...şimdi orada set değeri var bunu yükseltiyorum sonra proteusta STOP yapıp yeniden start veriyorum değer '0' burada ne yapmam gerek parsic dosyası içindee geriye kalan herşey normal...
 
arkadaşım yazdığın programı koyarsan hatana bakabilirim.fakat şunu da belirteyim proteuse parsic programlarında sorun yapabiliyor.

sorun senin programdan değil.proteustan kaynaklanıyor.program normal.sen kartta ancak çalıştıgını görürsün.kendi yazdığım programlardada aynı durumla karşılaşmıştım.iyi çalışmalar.
 
çok teşekkür ederimm..ben bunu bi devrede deneyemmm...
 
önemli değil.sorun görünmüyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,177
Mesajlar
915,643
Kullanıcılar
449,938
Son üye
Dragonov

Yeni konular

Geri
Üst