Parmak izi sensörü

bsafak

Üye
Katılım
5 Tem 2007
Mesajlar
45
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar ben parmak izi okuyucu sensör arıyorum parmak izini algılayıp 8 bit olarak pic.e aktarabileceğim bir sensör tavsiye edebilirmisiniz.

Nette araştırdığımda hazır modül olarak usb, tcp/ıp, direk pc bağlantılı olan modüller var fakat ben pic. e bağlamak istediğimden sağdece parmak izi algılayan sensör aparatı lazım.
 
PIC icin bu isin kolay oldugunu sanmiyorum. Cunku parmak izi sensorleri 3 asamali calisir. Oku, karsilastir, cevapla. Hadi bi sekilde okumayi hallettin diyelim, minimum 1024 bit sifreli parmak izi haritasinin datasini saklaman gerekecek. Hadi onu da sakladin, karsilastirma programlari genelde C++ ve C# tabanli artik bunlari assemble olarak nasil yaparsin pek aklima yatmiyor.

Ayrica bu isi yapabilmen icin SDK larina ihtiyacin var ve free sdk si olanlarin Turkiye'de bulunmadigini belirteyim. Onlarda yeterli bilgi vermiyorlar. Sadece C++ code ornekleri. Hepsi o. El izi icin bende cihaz ve genis SDK yelpazesi var ama parmak izi icin bir iki bin dolar gibi bir para odemek gerek ve buna da su an icin gereksiz gozu ile bakiyorum.

Yani senin cozumun PC en kolay PC tabanli olmak zorunda.
 
Oku, karsilastir, cevapla. Hadi bi sekilde okumayi hallettin diyelim, minimum 1024 bit sifreli parmak izi haritasinin datasini saklaman gerekecek.
Merhaba,
1024 bit şifreli parmakizi haritası ile ne anlatmak istiyorsun? Ben şuan parmakizi tanıma sistemi üzerine çalışıyorum, bazı yöntemler biliyorum fakat dediğinle ilgili hiçbir çıkarım yapamadım. (PC de kayıtlı parmakizi veri tabanıyla çalışıyorum. Sensör hiç kullanmadım. Araştırdım fakat bulamadım.)
 
sensörün benim için sadece okuması yani 8 bitlik data çıkışlı parmak izi haritasını okuması yeterli
Pic'de karsilastırma ve cevaplama iişlemlerini yazılımla halledeceğim.Data saklama olayında ise harici eeprom kullanacağım. Tabi bu sistemi pc'yede bağlayacağım bunu ise rs232 ile yapacağım. Pc'de C#'la düzenlediğim arayüz programında gelen parmak izine göre(kime ait olduğu) işlemleri yaptıracağım mesela giriş tarihini ve saatini alacağım. Ayrıca parmak izi harita datası 1024 bit olmaz.
 
merhaba bu konuyla bende ilgileniyorum, arkadaş pic ile yapıyordu galiba bende 8051 ile yapıcam, notebook larda olan parmak izi okuyucuları kullanmayı düşünüyorum acaba bilgisi olan varmı TEŞEKKÜRLER...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,105
Mesajlar
915,016
Kullanıcılar
449,807
Son üye
bdursun

Yeni konular

Geri
Üst