fatih5534

Üye
Katılım
5 Haz 2011
Mesajlar
31
Puanları
1
Merhaba değerli arkadaşlar ve kıymetli büyüklerim. Ben Karadeniz Teknik Üniversitesi son sınıf öğrencisiyim. Bilirsiniz ki bu bölüm gereği bitirme projesi yapmamız gerekiyor. Bu manada araştırmalarım sonucu Parmak İzi İle Öğrenci Kontrolü isimli projeyi yapmak istiyorum. Daha önce bu tarz proje ile uğraşmış olan veya bana bu konuda fikir verecek olan arkadaş ve büyüklerimden yardım istiyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
merhaba değerli arkadaşlar ve kıymetli büyüklerim,ben Karadeniz Teknik Üniversitesi son sınıf öğrencisiyim.Bilirsiniz ki bu bölüm gereği bitirme projesi yapmamız gerekiyor.Bu manada araştırmalarım sonucu Parmak izi ile öğrenci kontrolü isimli projeyi yapmak istiyorum.Daha önce bu tarz proje ile uğraşmış olan veya bana bu konuda fikir verecek olan arkadaş ve büyüklerimden yardım istiyorum.Şimdiden teşekkür ediyorum.
işine yarayabilir
http://www.emo.org.tr/ekler/aa283420b3cc8ee_ek.pdf
 
Selam Ebay.com üzerinden parmak izi sensörü alabilirsin. Seri haberleş me yoluyla PIC 16F877 kullanarak kontrol saglanabilir. Yada direk seri port üzerinden pc ye alabilir. C# veya VB üzerinde yazacagin arayüz ile kontrol sağlayabilirsin.
 
öncelikle mesajlarınız için teşekkür ederim...
projenin işleyişi hakkında bilgi vermek istiyorum;
-öğrenci parmak izini sensöre okuttu,
-parmak izi bilgisi işlemciye 1 ve 0 olarak işlemciye gitti,
-işlemci parmak izini pc ye aktardı;
fakat bu aşamdan sonra socket programming yapmam gerekiyormuş,bu kısmı pek anlamadım;
-parmak izi database gitti;
-karşılaştırdı ve örneğin database de bu parmak izi bilgisinin varlığını buldu;
-ve bu bilgiyi alıp bilgileri işleyip hocanın pc sine aktardık;
projeyi bu şekilde kurguladım fakat eksik çok gibi görünüyor,bu kurgu üzerinden veya daha farklı görüşleri olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,948
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst