parmak izi ile çalışan sistemler

betmen

Üye
Katılım
24 Mar 2008
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar merhaba tüm site yönetici ve üyelerine selamlar .
sitemiz çok güzel olmuş
umarım faydalı olacam.


arkadaşlar parmak izi ile çalışan sistemler hakkında bilgiye ihtiyacım var. böyle bir sistemi nasıl kurabilirim bu konuda varsa projeleriniz benimle paylaşırsanız sevinizrim
şimdiden teşekkür ederim.....
 
Merhaba. öncelikle bu sistemi ne içi kullanağın önemli, yani kilitleri mi açıcaksın, personel kontrolünde bir pdks yazılımı ile mi ilişkilendiriceksin, yada alarm sistemini mi yöneteceksin?

eğer kilitler için ise satnd alone çalışan sistemler mevcut, hatta kilidide üzerinde.

eğer pdks için ise sisteme özel bi okuyucu olabilir.

eğer alarm sisteminde kullanacaksan sadece kontak çıkışı veren bi okuyucu kullanabilirsin. premier serisi alarm panellerinde bunu çalıştırabilirsin.
 
merhaba arkadaşım
benim amacım bu sistemlerin yapımını öğrenmek diyeyim. ben bunu hangi yolla yapabilirim doğrusu ben kilitleme sisiteminde kullanacam ve öyle bir sistem yapmaya çalışıyorum yardımlarnız için teşekkür ederim.
 
suprema,bioscrypt ,yada bioentry yaz google da bu firmaların urunlerini kullandım. RS 485 ,Rs 232 haberleşme ile çeşitli access kontrol panellerinde uygulama yaptım.
 
slm sızden yardım isteyecegım bazı konuda yardımcı olursanız çok sevınırım parmak izi ile çalışan sistemlerı iş yerlerınde kullanma ımkanımız var mı? acaba eger varsa boyle bır sıstemı nasıl kurabılırım yada bu sıstemın bana malıyetı ne olur bu konuda bılgı sahıbı olan varsa bana da yardımcı olursa çok memnun olurum
 
merhaba arkadaşlar üyelere ve yöneticilere slm aradığım siteyi buldum galiba her şey için teşekkürler bende aynı şekilde parmak iziyle çalışan sistemler hakkında bilgi arıyorum yardımcı olursanız memnun olurum
 
kardeş pkds dedigimizz parmak izi ile çalışann sisitemleri iş yerlerinee kurma ihitimalinn varr 1 personelin veya kişinin 10 parmagını tanıtma 1,500 kişi kayıt alabilmee bunları günlük veya aylık rapor halindeee alabilmee,personelin maaşını,izinlerini,geçmi gelmiş işe erkenmi gelmişş gelmemişmi ögrenebilirsin.bu sisitemin sana maliyetii 650-700ytl civarıı
 
arkadasım parmak izi ile çalısan sistemler var bildiğin kapı otomatiği sistemi ile aynı çalısıyor kapının kilit dilinin tam karsısına röle konuyor yani kapı kasasının içine parmak izi tanıma cihazından gelen komutla röleye bağlı pim dili itiyor kapı açılmıs alıyor ups den beslemeni öneririm ilaveten kapı giriş kolunu sökmen lazım piyasada satılıyor ayrıntlılı bilgi verebilirim
 
Eğer sıfırdan yapmak istiyorsanız parmak okuyan sensör ve işlemcileri var.Firmamız bir ara o cihazlardan yaptı.Kapı açmak için ve pdks yaptık.Biz parçaları yurtdışından getirtmiştik Türkiye de var mı bilmiyorum.Ama bir de bu işin yazılım kısmı var.Eğer yazılımını yapmayı bilmiyorsanız bir firmaya yaptırmak durumundasınız.Türkiyede böyle firmalar var.Ama tek bir proje için uğraşırlar mı ve ne kadar maliyeti olur?Bu da ayrı bir konu.
 
Parmak izi ile Kapı Açma.

Parmak izi ile kapı açma sisteminin Genel Özellikleri...
Türkiye’de kullanılan kapı kilit sistemlerine uygunluk.. (Barel sistemi)

3 farklı kontrol imkanı:
1) Manuel (anahtarla) kontrol
2) Uzaktan kumanda ile kontrol
3) Parmak izi ile kontrol



Uzun pil ömrü (8000 açma-kapama)
Acil durumlarda kilit sisteminin çalışmasını zorlaştırmayan akıllı tasarım
Tek tuşla kapı kilitleme
çok kodlu kumanda ile uyumlu
Entegre Alarm SistemiParmak İzi Tanıma ÜnitesiMotor Ünitesi
Uzaktan Kumanda Parmak İzi Tanıma Kapının dış yüzüne ankastre olarak yerleştirilmiş parmak izi okuma modülü,
500 DPI optik okuyucu sensör yoluyla çalışıyor.
3 tanesi yetkili (master) parmak olmak üzere toplam 1900 parmak izini hafızasında tutabilen bu cihaz, kullandığı parmak izi değerlendirme algoritmasıyla dünya çapında ödül aldı.
Yeni parmak izi öğrenme ve parmak izi tanıma işlemlerini 1 saniyeden daha az sürelerde yapabilmesiyle öne çıkan modül, diğer parmak izi modüllerinin tanımakta güçlük çektiği çocuk parmakları, yaşlı parmakları ve bayan parmaklarında çizdiği yüksek performans eğrisiyle de dikkatleri üzerine topluyor.
Uzaktan Kumanda Kullanıcılar, sistemi parmak izinin yanında uzaktan kumanda ile de kontrol edebiliyor. Telekomünikasyon Kurumu onaylı 433,92 MHz’de çalışan ürün uzaktan kumandaları, değişken (rolling) kod teknolojisi ile üretiliyor.
Bu teknoloji, kumandanın her kullanılışında farklı bir kod göndermesini sağlıyor.
Bu sayede kumandanın gönderdiği kod kötü niyetli kişilerce çalınsa bile aynı kodla cihaz bir daha çalışmayacağı için çalınan kod hiçbir işe yaramıyor.

Uzaktan kumandanın butonlarına yanlışlıkla basılması durumunda dairenin kapısının açılmaması için, uzaktan kumandaların çalışması kapı üzerinde bulunan aktivasyon butonuna basma şartına bağlanmış durumda.
Alarm Sistemi Sistemle tamamen entegre çalışan alarm sistemi, kapıya ekstra güvenlik sağlıyor.
90 dB (30 cm’den) ses şiddeti ile uyarı verebilen bu sistem, uzaktan kumanda ve parmak izi ile kontrol ediliyor. Kapının yetkisiz olarak açılması durumunda aktif olan bu alarm sistemi, yüksek ses şiddeti ile bir hayli caydırıcı oluyor. Ankastre Tasarım Sistem, Türkiye’de kullanılan çelik kapılara özel olarak tasarlandı ve üretildi.
2 yılı aşan Ar-Ge sürecinde yapılan birçok deneme sonucunda ulaşılan bu sistem, estetik yapısı ve modern görünümüyle kapının üzerinde sanki hiç yokmuş gibi duruyor.
Üretim Teknolojisi Hareketli bir yapıya sahip olan kapılar, titreşimin ve darbenin çokça görüldüğü mekanizmalardır.
Kapıya entegre olacak elektronik sistemler de aynı sarsıntılara maruz kalıyorlar. ürün , elektronik kart üretimi konusunda dünyanın geldiği son nokta olan SMD teknolojisi kullanılarak üretiliyor.
Bu kartlardaki komponentler, noktasal montaj yerine yüzey montaj sistemiyle otomatik robotlar tarafından lehimleniyor.
Bu sayede sarsıntısı yüksek ortamlarda bile problemsiz olarak çalışıyor.
Esnek Kullanım Parmak izi, uzaktan kumanda, anahtar ve tutamak yoluyla kullanılabilen ürün , özel kullanım seçenekleriyle kullanıcıya parmak izi ve uzaktan kumanda ile yapılabilecek girişleri istediğinde geçici olarak devre dışı bırakma hakkını da tanıyor.
Kullanıcılar tatile çıkarken ya da gece yatarken, parmak izi ve uzaktan kumanda ile girişleri iptal ederek sistemin gereksiz yere karıştırılmasının önüne geçebiliyor.
Sistemin manuel olarak (anahtar ya da tutamakla) kullanılmasını zorlaştırmayan bir motor sistemiyle donatılmış olan ürün , acil durumlarda küçük yaştaki çocukların bile açabileceği şekilde tasarlandı.
Kapıya enerji hattı çekilmesine gerek olmadan özel pillerle on bin açma kapama yaptırabilen özel elektronik tasarım 1 saniyeden daha az sürede parmak izi tanıma Kapının estetik görünümünü bozmayan ankastre yapı Entegre alarm sistemi Parmak izinin yanında uzaktan kumanda ile de kontrol edilme imkanı Kilidin anahtarla kullanımına engel olmayan akıllı tasarım
Özellikler Parmak İzi Tanıma Ünitesi Optik tarayıcı sayesinde zamanla hassasiyetini yitirmeyen parmak izi okuyucu sistemi 1900 kişiye kadar parmak izi tanıtılabilir Kolay kapı kilitleme tuşu (kapıyı kilitlemek için tek bir tuşa basmanız yeterlidir)
İki farklı renkte (altın ve gümüş) tasarlanmış modern dış görünüm Sistem aktivasyonunu gösteren led ışık
Motor Ünitesi Kilitlenmeye karşı korumalı motor tertibatı
Sistemin çalışmasını sağlayan pil yuvası (4 x 3.6V Lithium pil. 8000 açma/kapama’ya kadar pil ömrü)
Yarı otomatik tutamaç (kullanıcının tutamacı açma veya kapama yönünde 15-20 derece çevirdiğinde sistem yapılmak istenen işlemi anlayarak kapıyı otomatik olarak açar ya da kapar. Bu işlem dışarıdan anahtarla girişler için de geçerlidir) Uzaktan Kumanda 433,92 MHz çalışma frekansı
Rolling Code (Kumanda kodunun çalınmasını engelleyen sistem)
SAW Resonatör (Frekans kaymasını engeller)
Multicode ile birden fazla benzer sistemi kontrol edebilme.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,268
Kullanıcılar
449,844
Son üye
mehmet.ali.turhan.99@gmai

Yeni konular

Geri
Üst