Park lambasından elektrik almak

Ali tosun

Üye
Katılım
3 Eyl 2019
Mesajlar
52
Puanları
1
Yaş
19
Merhaba arkadaşlar fiat albea 2012 model premio paket aracım var araca kayan sinyalli gündüz ledi taktım elektriği park lambasından aldım araba arıza verdi sigorta kutusundan park lambasının sigortasından elektrik aldım parkı açıyorum elektrik var parkı kapatıyorum yine elektrik var hatta kontağı çıkarıyorum yine elektrik geliyor sigortaya bu arada eski arabam 2009 albeaydı ondada park lambasının sigortasından aldım ancak o arabada parkı açınca elektrik geliyor kapatınca elektrik gelmiyordu
Soru şu eski arabamda sigortaya parka bağlı elektrik geliyor.
Ancak bu arabada sigortaya parktan bağımsız elektrik geliyor hatta kontaktan bile bağımsız elektrik geliyor tuhaf
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
BEnim araçta (Accent Era 2010 model) kontak çıkarıldıktan sonra 30 sn. elk verir. Bu süre radyo veya açık camları kapamaya yeter. Sizinkini bilmiyorum benzer olabilir veya daha fazla süre verebilir. Bunun için kitapçığını okumalısınız ;).
 
Anahtar takılı değilken parklar yanar o yüzden parkların sigortasında elektrik olması normal.
Peki şöyle bir soru soriyim ön paneldeki gösterge aydınlatmaları klima ışıkları felan parka bağlı gündüz ledini gösterge aydınlatmasına taksam sorun olur mu
 
Gündüz ledleri için niye parktan elk alıyorsunuz? Doğrudan kontağa bağlarsanız araç çalıştığı sürece yanar. - ucu şaseye değil kısa farların + ucuna bağlayın. Farlar yandığında gündüz ledleri söner.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,103
Mesajlar
914,987
Kullanıcılar
449,802
Son üye
sadık Mehmet

Yeni konular

Geri
Üst