Pardus'un Geleceği: Neler Oldu, Neler Oluyor?

Katılım
18 May 2007
Mesajlar
96
Puanları
1
Yaş
39
Pardus'un Geleceği: Neler Oldu, Neler Oluyor?


Bugün, Pardus geliştiricilerinden Ekin MEROĞLU, Pardus duyuru listesine attığı bir e-posta ile Pardus hakkındaki son durum hakkında bizleri bilgilendiriyor. Gelin onun satırlarından okuyalım:
"Merhaba,
Hepimizin bildiği gibi son zamanlarda Pardus'un geleceği hakkında bir çok tartışma oldu. Bu konu ile ilgili olarak TÜBİTAK yönetimi tarafından Pardus projesinin kapatılması gibi bir kararın alınmadığını belirtmem gerekiyor öncelikle. Projenin kapatılmasına dair ne alınmış bir karar var, ne de bu yönde bir çalışma yapılıyor. Bununla birlikte Pardus Projesinin oldukça yoğun bir yeniden yapılanma sürecinde olduğunun altını da çizmek gerekiyor.

Ben de bu yeniden yapılanma süreci kapsamında şu ana kadar olan değişiklikleri ve önümüzdeki süreçte planlanan adımları özetlemek istedim:
İlk anda göze çarpan değişiklik, projenin TÜBİTAK BİLGEM bünyesindeki enstitülerden biri olan Bilişim Teknolojileri Enstitüsü'ne (BTE) bağlanmış olması. Bu değişiklik TÜBİTAK yönetiminin enstitü ve merkez yapılanmaları ile ilgili olarak almış olduğu idari bir karar.


Yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında öncelikli olarak atılacak adım ise "Pardus'un Geleceği" konulu bir çalıştay düzenlenmesi olacak. TÜBİTAK BTE yönetimi tarafından düzenlecek olan bu çalıştayın olabildiğince geniş katılımlı ve kapsamlı olması öngörülüyor. Çalıştayın tarih ve katılımcı bilgileri BTE yönetimi tarafından duyurulacak. Bu çalıştayın çıktıları ise Pardus projesinin gelecek dönemde ilerleyeceği yönü belirlecek.
Çalıştay sonrasında ise çalıştayda alınan kararlar doğrultusunda çalışılmaya başlanacak, yeni organizasyon yapısı hayata geçirilecek, bu kararlar çerçevesinde hazırlanacak olan yeni yol haritası duyurulacak ve uygulanmaya başlayacak.


Özetle önümüzde yoğun ve projenin geleceği açısından önemli bir süreç var. Bu tip bir yeniden yapılanma süreci doğası gereği çok hızlı işleyemiyor, bu nedenle çalıştay ve sonrasındaki süreçte Pardus camiasından biraz daha sabırlı olmasını istemek durumundayız. Çalıştayın en kısa zamanda gerçekleştirilerek yeni yol haritası üzerinde çalışılmaya başlanması bizim de en büyük dileğimiz."


alıntı yapılan sayfa: Pardus'un Geleceği: Neler Oldu, Neler Oluyor? | Pardus-Linux.Org



PARDUS TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNDE

Pardus TBMM - YouTube
 
pardus gibi bir yazılımısı değerlendiremiyorlar ben pardus kullanma yanlısıyım pardus değerini kaybetmemelidir
 
Bu işler devlet eli ile yürüdüğünden midir bilmem çok geriden geliyor gibi. Böyle çalıştaylarla olacak işler değil.
 
pardusun kullanılabilir bir işletim sistemi olması için ilk önce genel unix sistemlerinde bir gelişme olması lazım. şuan unix sistemler sadece programcı kitleye hitap ediyor. bazen benim bile ubuntuda saatlerimi harcadığım oluyor basit birşey için ki bilgisayar bilgisi sadece internet explorer ve facebooktan ibaret olan insanlar için işkence ubuntu. ki ubuntu işkenceyse pardusa ne demek gerekir bu da ayrı bir konu. pardusun geleceği pek parlak değil, daha doğrusu genel olarak linux sistemlerin geleceği parlak değil, bir iki dağıtım dışında ilgi gören yok ev kullanıcılarına yönelik
 
sadece merakımdan birkaç sürümünü kurdum ama kullanamadım
ev kullanıcısına hitap etmiyor doğru
ama devlet de kendi kurumlarında kullanmıyor
devlet kurumlarına girse bence arkası gelir
 
okullarda ders olarak okutulmalı ve çocuklar kullanmaya teşvik edilmeli tabiki tüm bunlar kullanımı kolay bir pardus yapıldıktan sonra
 
umarım AD için uyumlu hale getirebilirler.
 
pardusu denedim ama pek begenmedim ubuntu daha iyi gibi geldi...
 
pardus ü beğenmeyen arkadaşlara katılmıyorum çünkü pardus 2011.2 sürümü ile eksiklerini tamamlamış ve ev kullanıcısı olarak çokta memnun bir şekilde kullanıyorum herkese tavsiye ederim ayrıca pardusü kurduğunuzda ofis, media codekler kendi üzerinde ayrıca program yüklemiyorsunuz wlan, lan, kamera, ekran kartı, ses kartı ve diğer sürücülerin hemen hepsini otomatik tanıyor A dan Zye simgelerden tutun masaüstü temasına boot ekranına kadar değişiklik yapıp istediğiniz şekilde yönetebiliyorsunuz Wine Programı ile bir sürü windows programını çalıştırabiliyorsunuz bence herkes kullanmalı kullanmalıki bilgisayar alırken extradan windows işletim sistemine verdiğimiz parada cebimizde kalsın ayrıca 100 lerce dolar verip aldığımız windows işletim sistemleri para ile satılırken pardüs işletim sistemi tamamen ücretsizdir saygılar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst