Paratonerlerin topraklama ölçümlerinin yapılması

Katılım
16 Ara 2015
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
32
Arkadaşlar herkese öncelikle hayırlı kandiller iyi çalışmalar. Benim sorum şu yağmurlu veya bulutlu havalarda yani kötü hava koşullarında paratonerlerin topraklamasının ölçülemeyeceğinin yazılı olduğu bir yönetmelik falan var mı? Bunun böyle olduğunu birine anlatıyorum ama adam beni anlamamak için yırtınıyor, yazılı bir şeyler varsa gözüne sokacam onu.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Her yıl periyodik olarak yapılması gereken ölçümler,kaydırmalı ! tarihlerde yapılır.Yani,bu yıl Ağustos,ertesi yıl
Eylül,ertesi yıl Ekim vs.Bu ölçümler yapılırken,uygun hava şartları gözlenir.Paratöner ölçümleri kötü havada ya-
pılmaz diye bir kural olmamakla beraber,Allah akıl vermiş,kötü havada çok zorunlu olmayan bir hizmetin yapılmasını istemek kadar kafasız bir istek olamaz.Paratönere yıldırım düşme olasılığı milyondabir olsa bile,ölçümün yapılması esnasında yıldırım düşmeyeceğinide kimse garanti edemez.Toprak iletkenliği,ıslak durum için yanıltıcı olacağından ! ,aslında,yağmur geçtikten bir süre sonra ölçüm yapılmasıda daha doğru olacaktır.Periyodik ölçümlerin kaydırmalı olarak yapılmasının esas nedenide budur.
 
Anladim bende bu sekilde izah ediyorum ama bazi akilsizlara bunu anlatamiyorum
 
İnsanlık kurallarını hatırlatın o hıyar kimse ( babam olsa farketmez ).
 
Burda oyle mefumlar gecerli degil maalesef
Bunu yağmurlu havada yapılacak diyene:Ben kabul etmiyorum yağmurlu havada yapılmasını siz illa yapılacak diyorsanız şimdi bir rapor düzenliyorum sizde yağmurlu havada yapılacak ve sorumluluk bana aittir diye bir rapor hazırlayın imzalayın bende imzalayacağım bir sıkıntı olursa mahkeme de demeyin ben söylemedim teknisyen kendisi yapmış diye dersiniz imzalı kağıdı aln ayrıca şirket e*-mail den de e-mail atmasını isteyin bunları kabul ediyorsa yapmaktan başka çare yok ama aklı başında kimse kabul etmez
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst