Paratonerler Hakkında Genel Bilgi

elkmuh nikli kardeşim, çelik çatının yapıldığı zemim temel topraklama yapılmış ise ve çelik binada temel topraklamaya irtibatlandırılmış ise topraklama omajıda düzgün ise çelik çatının paratoner tesisatına temasından sıkıntı olmaz. Ancak saydıklarımdan biri eksik ise paratoneri, binaya dokunmayacak kadar yakınlıkta, binanın ortasına gelecek bir yere ve bina alanını kapsayacak yükseklikte bir direkle ayrıca yaparsanız iyi olur
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Arkadaşlar merhaba,

Çalıştığım fabrikada paratonerin iniş iletkeni doğrudan binanın kolununa bağlı olduğundan dolayı EMOdan gelen mühendis tarafından uygunsuz raporu verildi. Yorumları okuduğumda bu durumun uygun olduğu sonucuna vardım.İnternetten paratoner yönetmeliğini ararken ekteki dosyada indirme iletkenlerinin kroşeler ile bağlanması gerektiğini okudum.

Bu işin doğrusu nedir ? Bu işin bir yönetmeliği yokmudur.Yardımcı olurmusunuz.
 

Ekli dosyalar

  • YILKODER ŞARTNAME.pdf
    78.3 KB · Görüntüleme: 32
Arkadaşlar Merhaba,

Paratoner tesisatı ile ilgili müşteriye sunabileceğim bir standart var mı? Mesela Muhafaza borusu kac mt. olmalı? Test klemensi kac mt. de olmalı.
 
TS EN 62305 standartını inceleyiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst