Paratonerler Hakkında Genel Bilgi

elkmuh nikli kardeşim, çelik çatının yapıldığı zemim temel topraklama yapılmış ise ve çelik binada temel topraklamaya irtibatlandırılmış ise topraklama omajıda düzgün ise çelik çatının paratoner tesisatına temasından sıkıntı olmaz. Ancak saydıklarımdan biri eksik ise paratoneri, binaya dokunmayacak kadar yakınlıkta, binanın ortasına gelecek bir yere ve bina alanını kapsayacak yükseklikte bir direkle ayrıca yaparsanız iyi olur
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Arkadaşlar merhaba,

Çalıştığım fabrikada paratonerin iniş iletkeni doğrudan binanın kolununa bağlı olduğundan dolayı EMOdan gelen mühendis tarafından uygunsuz raporu verildi. Yorumları okuduğumda bu durumun uygun olduğu sonucuna vardım.İnternetten paratoner yönetmeliğini ararken ekteki dosyada indirme iletkenlerinin kroşeler ile bağlanması gerektiğini okudum.

Bu işin doğrusu nedir ? Bu işin bir yönetmeliği yokmudur.Yardımcı olurmusunuz.
 

Ekli dosyalar

  • YILKODER ŞARTNAME.pdf
    78.3 KB · Görüntüleme: 32
Arkadaşlar Merhaba,

Paratoner tesisatı ile ilgili müşteriye sunabileceğim bir standart var mı? Mesela Muhafaza borusu kac mt. olmalı? Test klemensi kac mt. de olmalı.
 
TS EN 62305 standartını inceleyiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,527
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst