Paratoner

Katılım
9 Ara 2015
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
32
Selamun aleykum arkadaslar size 2 sorum olacak paratonerle ilgili mevcut bir paratoner sistemimiz var yalniz fabrikanin tum cati ve duvarlari deg8stirken bir yerde paratonerin bakir cubuklari kesmek zorunda kalindi tekrar ek yapsam sikinti olurmu 2 sorum fabrika komple cati duvarlar sac oldu paratonerin bakir cubuklari izalasyonlumu indirmeliyim topraga kadar yoksa catiya duvarlara deyse sikinti olurmu
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba

Aynı kesite ek yapılırsa sorun olmayacağını düşünüyorum.

Ama çatı ve duvarların saç yani iletken olması paratoner anlamında riskli bir durum. Sonuçta kablo izole de olsa çatıda paratoner in kaidesi çatı aksamina bağlı. Yıldırım düştüğü an bir insan o saç kısımlara dokunursa ve o saç kimlerin toprak ile irtibatı yoksa o zaman sıkıntı. Ama diğer anlamda yapının metal olması doğal iniş iletkeni olmasını sağlar. Ama toprak ile irtibatı olması gerek.

Yıldırım anlık olan birşey sürekliliği olmadığı için sürekli risk söz konusu değil. Ama risk analizi yaparsan muhtemelen seviye 1 + ek koruma çıkar buda espotansiyelleme demektir. Yapı mevcut olduğu için metal.ksimlari toprakalanabilir sadece.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst