paramatikten geçen para sayısının ölçümü

özmenist

Üye
Katılım
15 May 2010
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
33
paramatikten geçen para sayısını ve bu 1 tl olacak bunun kaç tane atıldığını nasıl ölçebilirim bir otomatım var ve bunun paramatıgınden atılan para sayısını nasıl ölçebilirim ölçümü ayda bir yapaçağım resetlenmesi gerekebilir
 
yani halk dilinde zikirmatik gibi birşey arıyorum ben =) paramatikten geçen paranın belli aralıklarla ölçüğmünü istiyorum her ölçümden sonra resetlemek istiyorum bunu nasıl yapabılırım?
 
bu resetlemeyi yaparkende otomat makinesinin nakartından değilde ayrı bir düzenekle olmasını istiyorum
 
Saydığınız parayı bir ekrandamı göstermek istiyorsunuz?
 
hayır ekranda değil makinenin içinde benim anlayabılecegım bı degerde gormek ıstıyorum bu en kolay nasılsa oyle olabılır gorme yontemı önemli değil
 
Şöyle yapılabilir. 3 adet led olur ve birler onlar ve yüzler hanesini belirtir. Siz bir butona bastığınızda önce yüzler hanesini temsil eden led yanıp sönmeye başlar. Toplam paranın yüzler hanesine hangi sayı geliyor ise o kadar led yanıp söner. Sıra ile diğer hanelere denk gelen ledlerde bu işlemi yapar.
Resetleme işi ise sizin bildiğiniz bir tuş kombinasyonu veya açılış sırasında basılı tutulacak bir tuş ile olabilir.
 
Düzeneğin resmini gönderseniz daha anlaşılır olabilir aslında. karşılıklı bir sensör veya indüktif bir sensör ile geçen her bir metal para için bir çıkış alınıp bunu pic ile oluşturulmuş bir counter devresine input edebilirsiniz, resetlemek te sıkıntı olmaz bir butonla yapılabilir. aradığınız böyle birşeyse hazır hobi counter devreleri satılıyor, 20-30tl olması lazım birtanede 20 tl lilk proximity.
 
tesekkur ederım verdıgınız bılgıler için, resım olsa ıyı olurdu evet ama şöyle anlatayım mesela cep şarj otomatlarının paramatiğinden geçen para sayısını istiyorum ben ama bunu otomat makınesının anakartıyla oynamadan anakarta mudahale etmeden sadece paramatıkten gecen para sayısını olçmek istiyorum, evet baktım dedıgınız devrelere pıyasada bulunduguna çok sevındım ama ben ne yazıkki bırazda bu konularda yeterli değilim, sımdı o devrelerın paramatıkten gecen para sayısını sayması için sisteme nasıl entegre etmeliyim sizce?
 
Anladım sana bu aşamada 2 çözüm sunayım,
1- Daha pratik olan hazır ürün kullanman Enda Marka EC442 model sayıcılar 100TL civarı satılıyor ve çok kapsamlı bir sayıcı, direk 220VAC ile çalışan modelini kullanabilirsin, bu cihazın dijital girişine, İndüktif Sensörün çıkışını bağlayarak saydırmayı yapabilirsin. Paranın sensörün önünden her geçişinde bir çıkış üretecektir, böylelikle saydırmayı yapabileceksin.
Ürünün Linki : http://www.pratiktedarik.com/index....ategory_id=31&option=com_virtuemart&Itemid=64

Proximity(yaklaşım) Sensörü (indüktif sensör): | .. M e f a Sensr .. |

2- Diğer yöntem ise daha ekonomik gibi görünen ama belki biraz daha zorlanabileceğin Hobi devre uygulaması, bunun için transistr,havya,lehim,arj aleti,pil,led bu linkte satılan veya buna benzer bir sürü sitede satılan bu 3 haneli ürünü 20TL ye alman ve yine indüktif sensörün çıkışını devrenin IN girişine bağlaman, tabi burda kullandığın sensör 2 Kablolu bir proximity, birde 9-12VDC bir adaptör ile devreyi ve sensörü beslemen gerekiyor.

Aklıma gelen çözümler bunlar, yanlız bu sensörün M12 Dişli olanını kullandığında 5mm civarında bir algılama mesafesi vardır, bundan dolayı metal para ile sensör arası bu civarlarda olmalıdır. bu mesafeyi koruduğun sürece para borunun içinden geçsede görür, temas etmesine gerek yok. Aklına takılan birşeyler olursa yardımcı oluruz, kolay gelsin.
 
1 tl nin paramatikten geçtikten sonra para deposuna gitmeden önce mesela esnek bir plastik çubuk hareket etse ölçülebilirmi yoksa çok mu hayalperest düşünüyorum. Skysea çok tesekkur ederım 2 yöntemi denemek istiyorum araştırmaya başladım verdıgın bılgıler dahilinde ama sorularım şunlar; paramatikten geçen para, para deposuna gitmeden önceki aralığa bu devredeki sensörü mü koyacağım montajı o şekildemi olacak ve devredeki veriler bana ekranda mı gözükecek ?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,249
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst