Paralel port problemi

skoc66

Üye
Katılım
22 May 2009
Mesajlar
8
Puanları
1
Merhabalar,iki ayrı step motor sürücü kartı yaptım birisi L297-L298 ikilisi ile diğeri IRF44 lü devreler. İkisini de Mach3 ile çalıştıramadım. Sorum şu
1-Step palslerini devre üzerindeki osilatör mü üretiyor yoksa Mach3 mü gönderiyor devreye?? Yani mach3 çalışırken paralel portun step çıkışlarında kare dalgamı yoksa sürekli 1 veya 0 mı görmemiz gerekiyor.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Evet step palslerini Mach3 gönderiyor.
 
Teşekkürler ibora,peki benim mach3 neden bu palsleri göndermiyor olabilir.İki farklı versiyonda mach3 denedim.İnput output ve motor ayarlarını da yaptım.İşletim sistemim XP.
 
USB-Paralel çevirici kullanmıyorsundur umarım. Yoksa ana karttaki parallel port normal palsleri üretmesi lazım. Nasıl test ediyorsunuz palsleri üretip üretmediğini? Ben osiloskop kullanmıştım.
 
Hayır çevirici kullanmıyorum,direkt porttan kabloyla karta giriyor. Evet ben de osiloskop kullanıyorum. Portun step çıkışı lojik 1 e çıkıyor ve g-code bitene kadar 1 olarak kalıyor.
 
Portunuz arızalı olmasın. Çünkü ben ilk denememde palsleri görmüştüm.
 
Haklı olabilirsin,başka bir bilgisayarda deneyeceğim. Teşekkürler..
 
Bios ayarından paralel/lpt ye bakın
 
Aynı portan yazıcıyı sıkıntısız kullanıyorum ama belki mach3 mantığı mı farklı acaba..G-kodları işlediği sürece step portu sürekli 1,dir portu ileri geri gitme durumuna göre 1 veya 0. Bu arada motorda enerji var,kilitli durumda.. Kartın step bağlantısına elle tetikleme yaptığımda (+5 voltu elle tetiklediğimde) motor dönüyor. Bilgisayarın portundan kare dalga gelmesi gerektiğine göre kesin mach3 veya donanımsal problem var. Hepinize teşekkür ederim..
 
Bir de aklıma gelen pin bağlantılarını karıştırmış olabilirmisiniz. Mesela enable pinini gözlüyor olabilirmisiniz step pini yerine?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,299
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst