Paralel Çalışan UPS

ozie

Üye
Katılım
16 Tem 2009
Mesajlar
14
Puanları
1
merhabalar

iki tane 100kva lık jeneratörü paralel olarak çalıştırmak istiyorum.biri diğerinini yedeği olacak..ne gibi koruma elemanları kullanmalıyım?biri devrede iken diğeri çalışmayacak ve güç kesilmeden istediğimi çalıştırmak isiyorum.böyle bir uygulama yapan veya bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Konuyu paralel çalışan ups diye açmışsınız ancak sorunuzda2 jeneratörü paralel çalıştırmak istediğinizi belirtmişsiniz !
İki tane 100kVa jeneratör senkronizasyon sistemi kurarak çalıştırabilirsiniz istediğiniz jeneratörü (main)ana jeneratör diğerini yedek seçebilirsiniz bunun seçimi için senkronizasyon panosuna pako şalter konulur. İlk devreye almada 2 jeneratör devreye girer yük durumuna göre biri devreden çıkar veya iki paralel çalışır.
Güç kesilmesi konusunda ihbarlı bir kesinti varsa şebekeye önceden senkronize olunur.Devreden çıkarken Şebeke geldiğinde senkronize olup jeneratör devre dışı olur. İhbarsız ani kesinti ve arızalarda anında devreye giremezler.
 
hocam ups jeneratör nereden çıkmış:)
 
UPS'lerde Üç ana grupta paralelleme sistemi vardır;
  1. Güç artırımına yönelik Paralelleme;
Bu sistem mevcut UPS gücünün yeterli gelmemeye başladığı durumlarda ikinci (veya daha fazla) UPS'nin ilave olması ile toplam UPS gücünün arttırılması ile daha fazla güç elde etmek için yapılan paralellemedir. Toplam güç iki cihazın güçlerinin toplamı kadardır. Örneğin elimizde 2 adet 100kVA UPS varsa toplam güç 200kVA olacaktır. Böylece kesintisiz güç kaynaklarından beslenen cihaz-makine-yük sayısı da iki katına çıkarılabilir.

Çalışma Güvenliğini arttırmaya yönelik;

2 - Redunden Paralel (Yedeklemeli)

Bu çalışma şeklinde toplam güç, tek bir cihazın gücü kadardır. Güç artırımı olmaz.
Örneğin elimizde 2 adet 100kVA UPS var ise toplam güç yine 100kVA’dır. Güç kaynaklarına bağlanabilen yük miktarında bir artış söz konusu değildir. Mevcut yükü paylaşarak çalışırlar. Herhangi bir güç kaynağında sorun çıkarsa diğeri toplam yükü üzerine alır. Bu nedenle tek başına çalışmaya devam eden güç kaynağının toplam yükü üzerine alabilmesi için, toplam yük miktarının bir KGK’nın gücünden fazla olmaması gerekir.

3 – Hot Standby (Boşta Yedek)

Bu çalışma şeklinde cihazların birinin üzerinde yük bulunmaz. Yükü üzerinde bulunduran cihazda bir sorun-arıza oluşursa boşta-hazırda bekleyen güç kaynağı kesintisiz olarak yükleri beslemeye devam edecektir.

Sizin istemiş olduğunuz 3.madde de belirtilen durum. Üretici firmanın yukarıda belirttiğim sistemlere uygun paralelleme kitleri vardır. Üretici firmanın yetkili servisinden bunu talep etmeniz gerekir. Elinizdeki ups'in paralellenebilme özelliği olup olmadığını yine servisten öğrenmeniz gerekir.
 
Sağolhocamçok yardımcı oldun:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst