Parafudur Önlerine Niye Sigorta Konulur?

CEVDET ÇALIK

Profesyonel Üye
Katılım
30 Ara 2009
Mesajlar
1,036
Puanları
481
Yaş
53
1 - Ömrü biten parafudurun kartuşu değiştirilirken veya bakımı yapılırken ana kesiciyi açmaya gerek kalmadan, parafudurun koruma kesicisi açılır, bu sayede enerji sürekliliği bozulmamış olur ve bakımıgüvenli bir şekilde yapılabilir.
2 - Parafudur servis ömrünü yitirdiğinde içerisindeki metaloksit varistörler sürekli kısa devre vererek ana kesiciyi açtıracaktır, enerji sürekliliği bozulacaktır. Fakat koruma kesici kullanılırsa parafudurun kısa devre görmesi durumunda koruma kesicisi parafuduru devreden ayıracak ve parafudurun alarm kontağı ile size bilgi verecektir.
3 - En önemlisi; nötr kopması, faz karışması veya parafudur üzerinden aşırı yıldırım akımı geçmesi (ör: 40kA'lık parafudurdan 80kA geçmesi) gibi durumlarda parafudurun maruz kalacağı aşırı kısa devrelere karşı parafuduru korumak için koruma kesicisi kullanılır. Böylece hem panonuzdaki yangın riskini ortadan kaldıracak hem de parafuduru bu etkilere karşı koruyacaktır
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

Forum istatistikleri

Konular
128,098
Mesajlar
914,955
Kullanıcılar
449,798
Son üye
jsons

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst