Paradox alarm hakkinda yardima ihtiyacim var

Katılım
6 Nis 2012
Mesajlar
35
Puanları
1
Merhaba. Sizden bi kac konuda yardim istegim var. bana yardimci olabilirseniz cok sevinirim.paradox sp6000 spectra panel ile birlikte k32lx keypad, ip100 internet modulu kurulumu yapacagim. Sormak istedigim sey ise sistemde cok adetli manyetik kontakt var. zone ciftlemesi tam olarak nasil yapilir ve zone ciftlemesi yapilan manyetik kontaktlar hangi numarayla siralanir? (hangisi 1.sensor olur) by-pass yapilmasi gerektiginde hatayi engellemek icin soruyorum. Ayrica kurulumu winload ile yapmayi denemek istiyorum ama winload bulamadim nette. Ucretli bir yazilim mi? Eger ucretliyse nette bulma sansim yok mu? Sanirim ip100 internet modulu sayesinde direk panele baglanip programlayabilirim. Ip100 modul ile ilgili de genis bilgiye ihtiyacim var. daha dogrusu sp6000, ip100 ve k32lx ile ilgili bilgi hatta dokuman nerden bulurum. Cok sey istedim farkindayim ama yardimci olursaniz cok mutlu olurum. Iyi gunler...
 
sordugum sorulardan hicbirine cevap verebilecek 1 kisi bile yok mu ?
 
hocam o kadar teknik detayli bilgi istiyorsuuz ki ayrica direk winload la programlamak kolay oldugunumu dusunuyosunuz? yada birisi yaparkenmi gördünüz ? ben 1 gün boyunca egitimini almistim :) size yardimci olacagim lakin üstüne birde yetkili teknik servis belgesi istemezseniz:)

Semasiyla birlikte eklerim foruma ayrica IP100 modulunun amaci programlamak degil paneli uzaktan yönetmektir. evet programlamada yapabilirsiniz ama sadece onun icin para vermeye degmez. 307 USB arabirimi ile laptopunuzla programlarsiniz ama winloadi iyi bilmeniz lazim.

winloadi paradox.com dan indirmek gerekiyor ama bayi olmaniz gerekiyor.
 
büyük resim dedektör baglantilari için,sag alttaki resime bakarak ta kapi kontaklarini baglarsiniz. Programlamasinida winload u alip basladiginizda (ki bu oyle kolay olmayacak.) o zaman yardimci olayim.
 
Cevabin icin tesekkur ederim. Winload yazilimi paradox.com.tr'de yok. Download linki verebilirseniz sevinirim. Ayrica sag alttaki kucuk resimde manyetik kontaktin 2 ucu arasina mi direnc baglicaz?
 
paradox.ca yada paradox.com da bulabilirsin ama bayi olmak gerekiyor kayit olmayi dene istersen. ayrica drenç baglantilarini ben genelde pano icinde bagliyorum. evet iki ucu arasina yani paralel olarak bagliyacaksiniz ayni sekildeki gibi.
 
Win load yazılımını kullanmaktaki amacınız winloadı öğrenmek mi ? yoksa bütün işlerinizi yani programlama yaparken winload dan mı yapmayı düşünüyorsunuz....Size tavsiyem programlamayı kitaptan yapmanızdır..winload sizi tembelliğe alıştırır ...sıkıntılı bir durumda ise elbette programlamayı iyi bilmeniz gerekir..Yoksa winload bana göre sadece teknik serviste kullanılabilen ve hatta belkide o amaçla üretilmiş bir programdır....Versiyon yükseltmelerde çok işe yarar.Çünkü bazı versiyon farklılıklarında sp 6000 ile keypad arasındaki versiyon faklılıklarında data geç algılanır veya okunur bu durumlarda winload ile versiyon atarsınız...falan filan...hatta öyle bir durumda olan arkadaş var ise hangi cihazın versiyonunu yükseltmek isterse ben ona gönderebilirim...bu konuda da yardımım olur diye düşünüyorum...Halen Winload yazılımını istersen mail adresine yollayabilirim...

Saygılarımla..
 
bence sürekli winload la yapiyorum programlamayi ve çok memnunum. Sistemin birçok opsiyonunu daha iyi görmenize ve programlamaniza imkan veriyor ve ayrica daha profesyonel bir imajiniz oluyor.
 
Cevaplariniz icin tesekkurler. Hem kendimi gelistirmek hemde versiyon guncelleme icin winload programini istiyorum.
 
bence sürekli winload la yapiyorum programlamayi ve çok memnunum. Sistemin birçok opsiyonunu daha iyi görmenize ve programlamaniza imkan veriyor ve ayrica daha profesyonel bir imajiniz oluyor.

Sn ; altecsarl merhaba...
tabi tabi hız ve aslında eğlenceli...

Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst